İçinde Bakkal , Torba, İşhanı, Merkez, Sevimli Kelimeleri Geçen Bir Hikaye Yazınız.


İçinde  Bakkal , Torba, İşhanı, Merkez, Sevimli Kelimeleri Geçen Bir Hikaye Yazınız.

Sivas’ın soğuk kış günleri  yine yaklaşmıştı.  Havalar soğudukça insan evin kıymetini daha iyi anlıyordu. Babam da biz okuyalım diye sabahın erken saatlerinde kalkıyor  ve işine gidiyordu. Babamın çarşıda küçük  bir dükkanı vardı. Bu dükkanda hemen hemen her şey bulunuyordu fakat  içi çok geniş değildi.  Çünkü babamın daha büyük bir bakkala yetecek kadar parası yoktu. Ancak  kadarına  gücü yetiyordu. Babamı  çalıştığı yerdeki komşu bakkallar çok sever ve ona değer verirlerdi. Çünkü babam iyi bir esnaftı ve paragöz biri değildi. Her zaman dostluğa, kardeşliğe önem verir ve elinden geldiği kadar herkese yardım etmeye çalışırdı.

Babam akşam olunca  evimize torbalarla yiyecek getirir, satın alınmayan sebze ve meyveleri  evimize getirirdi. Günler böyle geçip gidiyordu.  Günler böyle geçip giderken bir akşam babam eve gelmemişti. Vakit  çok geç olmuştu. Annem ve biz  çok telaşlanmıştık. Hemen bakkalımızın numarasını  çevirdik ve babamın sesini bir an önce duymak istiyorduk. Telefon çalıyordu , telefonu açan kişi babamın yakın  arkadaşı Salih Amcaydı. Hemen babama ne olduğunu sorduk. O da babamın  iş yaparken bir anda yere yığıldığını söyledi. Şu anda hastanede olduklarını ve babamın sağlık durumunun  iyi olduğunu söyledi. Hemen annemle otobüse atlayıp çarşıdaki iş hanının  karşısındaki hastaneye gittik.  Babamın yanına vardık ve ona iyice sarıldık. Babam o gün  çok çalıştığı için başı dönmüş  ve tansiyonu yükselmişti. Çok şükür bir şeyi yoktu. Babamın iyi olduğuna çok mutlu olduk.

Daha sonra doktorun yazdığı ilaçları almak için Sivas merkezdeki eczaneye gittik. Eczaneden ilacı alıp eve giderken, yerde yatan çok sevimli bir köpek gördük. Elimdeki simidi  köpeğe verdim ve daha sonra ailemle birlikte evimize gittik. O gün zor bir gün olmuştu fakat şükürler olsun ki babam  iyiydi. Evimizin dağ gibi çınarıydı o. Allah'a o gece çok şükür ettim  ve ben de onun gibi  iyi bir insan olacağım diye  kendi kendime söz verdim.

1 yorum:

Deneme