Fedakarlık İle İlgili Hikaye Yazınız.


Fedakarlık  İle İlgili Hikaye Yazınız.

Sekiz çocuklu bir ailede dünyaya geldim .  Babamın düzenli bir işi olmadığı için küçükken çok maddi sıkıntılar yaşadık . Sekiz çocuğa bakmak yürek isterdi .  Çünkü günümüzde insanlar iki çocuğa bile zor bakıyor . Annem her gün sabah erkenden kalkar halı dokur , evleri temizler , bize kahvaltı hazırlar ve bizi okula gönderirdi .  Okuldan geldiğimiz zaman  annem evde olan yemekleri yapardı . Genelde bulgur pilavı ve turşu yediğimiz için bazen canım etli yemekleri çok çekerdi . Arkadaşlarım annem etli yemekler yaptı dediği zaman bana da o yemeklerin hayalini kurmak düşerdi.

Arkadaşım olan Zeynepler zengin olduğu için babası onu her gün araba ile okula bırakır. Beslenmesine muz, fındık,  tost koyardı. Benim de canım çok çekerdi ama utandığım için isteyemezdim. Bir gün okul çıkışı eve geldiğimde evde mis gibi tavuk yemeği kokuyordu. Babam bugün eve tavuk almıştı.  Uzun bir aradan sonra tavuk yiyeceğiz diye çok sevinmiştim. Daha sonra canım annem sofrayı kurdu ve koca tüm tavuğu koydu sofraya. Sekiz çocuk olduğumuz için hepimize bölüştürmeye başladı. Herkes hakkını almıştı.  Anneme ise hiç  tavuk kalmamıştı. Annem bunu hiç önemsemeden siz yiyin yavrularım ben de tavuğun suyunu içerim dedi. Kendi nefsini hiç düşünmemiş, fedakarlık yapmıştı. Daha sonra hepimiz anneme hayır böyle olmaz dedik ve hepimizinkinden bir parça verdik. Böylece annem de tavuk yemiş oldu. O gün çok mutlu bir gün oldu. Annemin bizim için yaptığı fedakarlıkların hiç birini unutamam. Kendine kıyafet almaz, hep bize alırdı. Siz insan içine çıkıyorsunuz ben zaten içerdeyim hep diyordu. Aradan yıllar geçti ve  hepimiz de okuduk ve bir meslek sahibi olduk.

Şu an maddi durumumuz çok iyi ve kardeşlerimin hepsi de anneme her ay maaş alınca para yollar. Ben de yollarım. Çünkü biz canım anamızın yaptığı fedakarlıkların hiçbirini unutmadık ve onu her zaman çok seveceğiz. O bizim bu dünyadaki en değerlimiz ve baş tacımızdır. Biz de onun için her türlü fedakarlığı yapacağız ve ona yakışır bir evlat olacağız.

34 yorum:

  1. Çok uzun ya koşa daha iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun olacak tabii

      Sil
    2. Bence coooooook uuzun ve fedakarlıkla ilgili diğil (saçma ve iğrenç)🤮

      Sil
    3. Yav zaten bizim öğretmen ödev verdi bununla ilgili bence de çok iyi
      en azından verdiğine dua edin

      Sil
  2. bence çok iyi

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. ftrfytytyuyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

      Sil
  4. örnek oldu ama

    YanıtlaSil
  5. Uzun olduğu için yazmaya useniom

    YanıtlaSil
  6. Uzun olduğu için yazmaya useniom

    YanıtlaSil
  7. Çok uzu😨😨😨

    YanıtlaSil
  8. ayn uzun ama anlamlı ayrıca ben bazı kelimeleri değiştirerek ve önemsiz yerleri atlayarak yaptım,size de tavsiye ederimm

    YanıtlaSil
  9. biraz kısa olsaydı keşke

    YanıtlaSil
  10. Bence çok güzel

    YanıtlaSil
  11. bu anonime öğretmenim bayıldım bunu yazana helal olsun muqqqqq

    YanıtlaSil

Deneme