Barış Dolu Bir Dünya İçin Neler Yapılabilir?


Barış Dolu Bir Dünya İçin Neler Yapılabilir?

Bu dünyada sevgiden, saygıdan, güzel ahlaktan yana olanlar her zaman kazananlardır.  Dünyada barışın olması için dünyada yaşayan,   aklı başında her kimseye büyük sorumluluklar düşer. Barış dolu bir dünyada olmak için   ilk olarak her insanda  güzel ahlak olmalıdır. Aileler çocuklarına güzel ahlakı ve  sevgiyi, saygıyı öğretmeli ve yaşatmalıdır. Barış dolu bir dünyanın olması için  yardımlaşma ve dayanışma olmalıdır, birlik ve beraberlik olmalıdır. Bilinçli ve eğitimli nesiller yetiştirilmelidir. Merhametli ve yardımsever nesiller oluşturulmalıdır. Bunlar olduğu zaman barış dolu, sevgi dolu bir dünya neden olmasın elbette olur. Yeter ki barışı herkes istesin ve barışa elinden geldiği kadar katkı sağlasın.

Savaşlar son bulmalı, gözü yaşlı çocuklar anasız, babasız bırakılmamalıdır.  Ülkeler aralarındaki siyasi anlaşmazlıklara son vermelidir. Hiçbir ülke başka bir ülkeyi sömürmemelidir. İnsan hakları, adalet olmalıdır. Güçlü ve zalimden yana olunmamalıdır. Doğrunun ve haklının yanında olunmalıdır.  Barış dolu bir dünya için terör olmamalıdır. İnsan yaşamalı, insanlık yaşatılmalıdır. Hiç kimse aç olmamalıdır. İnsanlarda empati kurma becerisi olmalıdır. İnsanlarda şefkat ve merhamet olmalıdır. Bu duygular çocuklarımıza daha küçük yaşlarda öğretilmelidir. Barış dolu bir dünya için, barış ve mutluluk içinde yaşamak için yeşil alanlarımız yakılmamalı, yıkılmamalıdır.  Hayvanlara zarar verilmemelidir. Mal hırsı ,  daha fazla kazanma istediği olmamalıdır. ‘’ Barış için insan olarak daha ne yapabilirim .‘’ düşüncesi  tüm insanlarda olmalıdır. İç çatışmalar,  kazalar olmamalıdır. Kimse kimsenin kuyusunu kazmamalıdır. Herkes birbirini gerçekten sevmelidir.

Dedikodu, iftira, kıskançlık gibi kötü duygulardan herkes arınmalıdır.  Herkes çevre temizliğine önem vermeli, herkes sağlıklı beslenmeli ve herkes spor yaparak mutlu olmaya çalışmalıdır.  Çocuklar, bebekler, yaşlılar yaşamalı ve yaşatılmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme