Mustafa Kemal Atatürk İle İlgili Hikaye Kurgular Mısınız?


Mustafa Kemal Atatürk İle İlgili Hikaye Kurgular Mısınız?

Kurtuluş Savaşı’nın en zor yıllarıydı. Halk bir bir yandan savaşla uğraşırken bir yandan da yoksulluğun pençesinde zor şartlar geçiriyordu. Vatan ve millet tehlike altındaydı. Vatanın bir karış toprağı bile düşmana teslim edilemezdi. Toprak teslim edildiğinde vatan gitti demekti. Bunun ne denli bir acı olduğunu iyi bilirdi vatan evlatları. Onun için için bırakılmamalıydı bu topraklar, verilmemeliydi zalim ve acımasız düşmana. Bu süreçte herkes askerlere yardım etmek için elinden geleni yaparken  Vatanını çok seven  Fatma Nine de bu savaşta askerler için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapan kahraman analarımızdandı. Fatma Nine bir yandan cepheye yiyecek taşıyor bir yandan da savaşta olan oğlu ve gelininin çocuklarına bakıyordu. O yıllarda kurtuluş umudu varmış, Mustafa Kemal adında bir komutan var diyorlardı.

Fatma Nine Mustafa Kemal adındaki vatansever komutanın adını duyunca heyecanlanmış ve onunla tanışmayı çok istemişti. Mustafa Kemal’in ünü iyice yayılıyordu. Vatanı, vatan topraklarını düşmana vermeyen bu komutan  çok iyi biri olmalıydı diye düşünüyordu Fatma Nine. Savaş devam ediyor, Fatma Nine de görevine devam ediyordu. İzmir’de yaşayan Fatma Nine sabah uyandığında Mustafa Kemal’in  kendi şehrine geldiğini duymuş ve   hemen  koşa koşa yola koyulmuştu. Sabahın erken saatlerinde gelen Mustafa Kemal Atatürk  odasında savaş ile ilgili hazırlıklar yaparken kapısı çalındı. Mustafa Kemal’in yaverleri  gelen yaşlı bir kimsenin  kendisi ile tanışması için ısrar ettiğini söylenince Mustafa Kemal gelebilir diye emretti. Fatma Nine içeri girer girmez Mustafa Kemal Atatürk’e sarıldı ve evladım seni Allah başımızdan eksik etmesin, vatanı kurtarmak için gelmişsin dedi. Atatürk de anacığım bu vatanı hep birlikte kurtaracağız diyerek Fatma Nine’nin ellerinden öptü ve ona sarıldı. Güzel bir sohbetin ardından Fatma Nine oradan ayrıldı. Yunanlılar İzmir’i ele geçirmek için uğraşırken Fatma Nine de var gücüyle cepheye yemek götürüyor, ördüğü çoraplardan götürüyordu. Yine bir gün giderken  bir düşman askerinin sırtından hançerlemesi ile Fatma Nine yere yığıldı ve oracıkta can verdi. Cani düşmanlar, zalim hainler yığıvermişti oracıkta zavallı kahraman Fatma Nineyi yere. Ne  kadar çok çalışmıştı  Fatma Nine yorulmadan, şikayet etmeden, bıkmadan.  Eski topraktı çünkü o oturur muydu hiç evde. Oturmadı ya zaten. Vatan  için şehit düştü o kahraman Türk kadınımız. Yaşı çok büyük olmasına rağmen neler yapmıştı bu vatan  için, unutulur muydu böyle kahraman kadınlarımız.

Fatma Nine vatan için şehit olmuştu. Mustafa Kemal Atatürk Fatma Ninenin  şehit olduğunu duyunca gözyaşlarına boğuldu ve  onun torunlarına  her türlü sahip çıkılması için emretti. Vatan  düşman işgalinden kurtuldu ve binlerce şehit verildi. Bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşıyorsak bunu Fatma Nine ve Mustafa Kemallere, kahraman askerlere, kahraman kadınlara  ve çocuk kahramanlarımıza ve daha nicelerine borçluyuz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme