Konuşmacıyı Dinlerken Konuşma İle İlgili Soru Sormak Ve Bunu Uygun Zamanda Yapmak Niçin Önemlidir? Açıklayınız.


Konuşmacıyı Dinlerken Konuşma İle İlgili  Soru Sormak Ve  Bunu Uygun Zamanda  Yapmak Niçin Önemlidir? Açıklayınız.

 Konuşmak, başka insanlar ile iletişim kurmak kişinin en doğal gereksinimidir. Çünkü her insan  konuşmak ve istediklerini karşı tarafa en iyi şekilde aktarmak ister. Bunun için de elinden geleni yapar. Konuşmacıyı konuşmasını dinleyiciye aktarırken   çok güzel konuşmalı, dilin inceliklerini kullanana bilmelidir. Dinleyici de  iyi bir dinleyici olmalıdır..  Konuşmanın anlattığı konular ile ilgili  ile  ilgili elbette merak ettiğimiz konular,  bilgiler  olacaktır. Çünkü her anlatılanı hemen anlayacağız diye bir kaide yoktur.  Bu da dinleyicinin en doğal hakkıdır fakat soracağımız soruları uygun zamanda sormalıyız. Konuşmacı konuşmasını bitirdikten sonra  zaten şunu diyecektir: 

‘’Konu ile ilgili  anlamadığınız   bir şey var mı, merak ettiğiniz konular varsa bu konular hakkında da açıklama yapabilirim.  Sorusu olanlar lütfen sorsun der .’’O arada da sorusu olanlar işte bu kritik zamanı geçirmemeli ve hemen merak ettiği soruların cevaplarını konuşmacıya sormalıdır. Uygun zamanda sormamız çok önemlidir. Soruları uygun zamanda sormadığımız zaman konuşmacının dikkatini dağıtmış oluruz ve aynı zamanda konuşmacı anlatacağı şeyleri de karıştırabilir kısa süreliğine unutabilir. Onun için soruları soru kısmında ve konuşmacı bize izin verdiği zaman sormalıyız. Uygun zamanda sormadığımız zaman diğer dinleyicilere de saygısızlık etmiş oluruz ve anlatılan konunun akışını bozmuş oluruz.

Bunun için her şey yeri ve zamanında sorulursa , soruların cevapları da güzel ve kibar bir şekilde size verilir. Yeter ki dinleme kurallarına uyulsun ve her şey kuralına uygun yapılsın.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme