Kitap Okumanın Hayatımızdaki Yeri İle İlgili Konuşma

 

Kitap Okumanın Hayatımızdaki Yeri İle İlgili Konuşma

 

Okumak bir sanattır. Çünkü insan okuyarak her türlü inceliği öğrenir ve daha nezaket sahibi olur, empati kurabilme becerisi daha çok gelişir, sorgulama becerisi daha çok gelişir. Bunun için okumak belli bir yaşta değil hayatın sonuna kadar devam etmelidir.

Sevgili Öğretmenim,

 

Okumanın günlük yaşantımıza katkısı inanılmaz derecede fazladır. Bir kere insan okuyarak ana dilini daha iyi anlar, aha iyi konuşur. Böylece başka insanlarla daha iyi iletişim kura ve fazla iletişim sorunu yaşamaz. Okuyan insanın zihni boş kalmadığı için kafayı basit olaylara takmak zorunda kalmaz ve kişi kendini devamlı geliştirme gereksinimi duyar ve bunun için de daha çok okumaya, daha farklı kitaplar araştırmaya ve incelemeye devam eder. 


Okumak insanı daha iyi insan, daha erdemli insan yapar. Yeter ki okuduklarımızı hayata geçirelim ve öğrendiklerimiz sadece kitapta kalmasın. Kitap okuyan insanın hafızası gelişir ve daha az unutkanlık olur. Kelime dağarcığı gelişir ve daha zengin bir kelime hazinesine sahip olur. Kendini toplum içinde iyi ifade eder. İki lafı bir araya getirme derdi olmaz. Çünkü okumak insanın kendisini etkili bir şekilde ifade etmesine yardımcı olur. Daha sosyal insan oluruz ve okuduklarımızı  yakınlarımızla paylaşarak onlara da kitap okumayı sevdirebiliriz. Daha mantıklı kararlar alırız. Okuyarak en yakın arkadaşımızı da bulmuş oluruz. O da kitapla olur. Çünkü kitaplar size ihanet etmez, size sadık dostlardır.

 

Sevgili Öğretmenim, 


 Bunun için günlük yaşantımızda kitaplara daha da sıkı sarılmalıyız. Kitap okuyarak belki ileride iyi bir yazar olabiliriz ve biz de topluma faydalı bir insan oluruz. Okumaktan ve öğrenmekten pes etmemek gerekir. Okuduğumuz kitaplar bizi geçmiş yüzyıllara götürür ve kitabın yazarı ile konuşuyormuş, onunla dertleşiyormuş hissine kapılırız ve bu da bize muhteşem duygular hissettirir. Okumak, öğrenmek, gelişmeye açık olmak bizim zihnimizi daha taze tutar, daha az stresli oluruz ve daha mutlu bir yaşamımız olur. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkürler öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme