Evrendeki Tüm Kötülüklerin Yok Edilemese De Yapılan İyiliklerin Karşılıksız Kalmayacağını Anlatan Metninizi Aşağıdaki Atasözlerini De Kullanarak Yazınız.

 

Evrendeki Tüm Kötülüklerin Yok Edilemese De Yapılan İyiliklerin Karşılıksız Kalmayacağını Anlatan Metninizi Aşağıdaki Atasözlerini De Kullanarak Yazınız.


 Konu ile İlgili Atasözleri:

1) İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı

2) İyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir.


Dünya var oldukça iyilik de kötülük de olmaya devam edecektir. Çünkü her insan iyi ya da her insan kötü olamaz ama dünyada kötülükler ne yazık ki daha çoktur. Kötü insanların yüzünden mazlum insanlar en büyük yarayı almakta ve en büyük zarar uğramaktadır. Her kötülüğe rağmen iyi olarak kalmak ise büyük bir erdemdir. Onun için ne olursa olsun iyilik yapmaktan vazgeçmemeleridir insanoğlu. Yapılan iyiliği karşılık beklemeden yapmalıyız. Karşılık olarak beklemek tefeciliktir zaten. Biz farkında olmayarak yapılan iyiliğin karşılığı zaman içinde oluyor ve biz bunun o anda farkına varamıyoruz dama daha sonraları fark ediyoruz. İyi olmak, merhametli olmak, ön yargılı olmamak gerekir.

 

Nerede yardıma muhtaç bir insan, bir hayvan, ya da bir bitki varsa orada olmalıyız ve o canlılara yardım etmeliyiz. İyiliği karşılıklı olarak her insan yapar. Çünkü karşılıklı çıkar ilgisi vardır. Olgun insan ise iyiliği karşılık beklemeden yapar. Bunun için de atalarımız iyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik ise er yani yiğit olan kişinin kârıdır. İyiliği karşılık beklemeden yapmak kişinin kendine verdiği değer ile ilgilidir. Kim derse desin, kim nasıl olursa olsun ama ben böyleyim diyebilmektir iyilik yapmak. Ya da her kötülüğün farkında olup yine de iyilik yapmayı tercih edendir iyi insan. Atalarımızın bu konu ile ilgili iyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir demiş.

 

Yaptığımızı iyilikleri insanoğlu bilmeyebilir. Çünkü çiğ süt emmiştir insanoğlu. Her iyiliği yapabildiği kim her kötülüğü de yapabilecek potansiyele sahip ilginç varlıklarız. Biz iyiliğimizi yapalım gerisini Allah’a bırakalım. Çünkü evrenin yaratıcı Yüce Allah hiçbir iyiliği, hiçbir iyi niyeti karşılıksız bırakmayacaktır. Bu size çok farklı şekillerde gelecek ve hiç beklemediğiniz anda mucizelerle karşılaşacaksınız hayatınızda. Yeter ki iyiliğinizi kalbinize bir nakış gibi işleyin kimde kalbinizi, iyi niyetinizi yok edemesin.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme