Çevrenizdeki İnsanların En Çok Tercih Ettiği İçeceklerle İlgili Aldığınız Notlardan Yola Çıkarak Konuşma Yapınız

 

Çevrenizdeki İnsanların En Çok Tercih Ettiği İçeceklerle İlgili Aldığınız Notlardan Yola Çıkarak Konuşma Yapınız


Çevremdeki insanların en çok tercih ettiği içeceklerin başında çay ve kahve  gelir. Yemeklerin yanında ise ayran gelir. Diğer içeceklerde içilir ama yaygın olarak içilen içecekler çay ve ayrandır.

Sevgili Öğretmenim,


Küçüklüğümüzden beri çay içmeye bayılırız. Sabah kahvaltısı bizde çaysız geçmez. O çay illaki demlenecek, buram buram kokusu evi saracak ve hepimizin içini sıcacık edecektir. Onun için çay benim ve çevremdekilerin vazgeçilmezidir. Sadece kahvaltıda değil kahvaltıdan iki saat sonra da çay içeriz. Akşam yemeğinden sonra da içeriz. Yani sürekli çayla bir bağımız vardır. Yemeklerin yanında ise özellikle de etli yemeklerin yanında ayran olmazsa olmazlarımızdandır. Gerçi etin yanında yoğurt yemeyin, ayran içmeyin bir kaç saat sonra yiyin için diyor sağlıkçılar fakat bizim kültürümüzde etin yanında ayran içilir ve çok da lezzetli olur. Yine en önemli içeceklerimizden bir de kahvedir. Bir fincan kahvenin kırk hatırı var diye boşa dememişler. Çünkü kahve de sıcaklıktır, samimiyettir, dostluktur.

 

Bu içecekler bizim milli içeceğimiz haline gelmiştir. Çay deyince, ayran deyince sadece yemek aklımıza gelmemelidir. Aynı zamanda birlik, beraberlik, misafirperverlik, sohbet de aklımıza gelmelidir. Çünkü bu içecekler eş ve dostlarla daha güzel içilir ve ortam daha şenlikli hale dönüşür. Hem konuşuruz, hem gülüşürüz, hem dertleşiriz ama çayı içmeye devam ederiz, ayranı içmeye devam ederiz. Çünkü bunlar bizde bağımlılık yapmıştır. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için çok teşekkür derim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme