Vatan Kelimesinin Sizde Çağrıştırdıklarından Yola Çıkarak Vatan Sevgisi Konulu Bir Konuşma Yapınız.

 Vatan Kelimesinin Sizde Çağrıştırdıklarından Yola Çıkarak Vatan Sevgisi Konulu Bir Konuşma Yapınız.


Gözümü ilk açtığım yer, ana ve baba kelimesini söylediğim yer, yürümeye başladığım, ana dilimi konuşmaya başladığım  ana vatanım, kara parçam, ana toprağım, vatanım, her şeyim….


Sevgili öğretmenim ve sevgili arkadaşlarım!


Vatan kelimesi bana özgürlüğü, ait olmayı, benim olanı bana çağrıştırır. Kendimi güvende hissettiğim yegane yer, ana dilimi konuşabildiğim, samimi insanlarının olduğu, tarihi ve doğal güzelliklerinin olduğu kara parçamdır. Vatan demek namus demek, vatan demek alın teri ile, kan ile, göz yaşı ile kazanılmış kutsal toprağımdır bana göre. Vatan demek bağımsız olmak, özgür olmak demektir. Bir başka işgal kuvvetlerinin manda ve himayesi altında olmadan okula gidebilmem, okul çıkışı eve dönebilmem, arkadaşlarımla vatanımın topraklarında oyunlar oynamam, milli marşımı bağıra bağıra ağlayarak özgürce söylemem demektir.

 

Hepinizin de bildiği gibi bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Sevdiklerini bırakıp cepheye giden gencecik delikanlılardan tutun da elinde bastonu ile iyice yaşlanmış, hiçbir takatı kalmayan yaşlı dedelerin ben de savaşırım, düşmana toprağımı vermem diye bağımsızlık mücadelesine girdiği alın terinin, bağımsızlık savaşının döküldüğü yerdir vatanım.


Değerli öğretmenim ve değerli arkadaşlarım!

Nice acılar çekmiştir Anadolu insanı. Vatanı kurtarmak için hem savaştı, hem aç kaldı, hem yoruldu, ama yeniden dirildi. Çünkü iman gücü ve vatan sevgisinin gücü her şeye kadirdi. Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve Mehmetçikler, ve Anadolu’nun o elleri öpülesi güzel analar sayesinde kazanıldı bu topraklar. Kadını ile erkeği ile topyekun savaşa gitti bu millet. Yılmadı, yıkılmadı da ille de vatan dedi. Hem yoksulluk, hem düşman işgali vurdu vatan topraklarını ama onurumuz ayaklar altına alınmadı, namus elden gitmedi ve vatan toprakları nice kanlar, nice canlar sayesinde kazanıldı. İşte böyle bir ecdadın, böyle bir vatanın çocuğu olduğu için onur duyuyorum kendimle.

 

Bana düşen de bu vatana yakışır çocuk olmak. Bu vatan için çok çalışmak ve onu yükseltmek. İlimde ve fende  ileriye gitmek., Mustafa Kemal’in yolundan gitmek, vatansever olmak ve çok çalışmak. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır demiş  Gazi Mustafa Kemal. Bana düşen de görevimi en iyi şekilde yapmak, bu vatanı çok sevmektir. Vatanımı çok seviyorum ve sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Bu vatanı yaşatmak için her türlü zorluğa göğüs gererim ama asla düşmana geçit vermem.


Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Dünya durdukça var olsun vatanımız, bölünmesin birliğimiz, dirliğimiz. Sen çok yaşa Türkiye Cumhuriyeti, sen çok yaşa canım vatanımın güzel insanları, güzel evlatları….

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme