Sevginin Gücü Konulu Konuşma Hazırlayınız.

 Sevginin Gücü Konulu Konuşma Hazırlayınız.


Sevgi denince aklımıza bir kişiye veya bir şeye karşı duyulan ilgi, alaka içtenlik duygusu geliyor. Sevginin birçok çeşidi vardır. En başta gelen aile sevgisi, çocuk sevgisi Allah sevgisi vatan sevgisi ayrıca bunların arasında şefkat, merhamet, vicdan, fedakârlık da sevginin diğer tarifleri arasındadır. Sevgi insanı hayata bağlayan, insana ait olma duygusunu hissettiren ve insani dışardaki tehlikelere karşı koruyan en güçlü silahtır. 


Küçüklüğünde anne, baba ya da diğer aile büyükleri tarafından sevilmiş bir kimse  bu güzel duyguyu doyasıya tattığı için daha mutlu, daha kendini seven, kendine değer veren bir birey olarak yaşamına devam edecektir. Sevgi ile büyümüş kimseler daha özgüvenli, daha mutlu olacaklardır. Sevgiden yoksun olarak büyümüş çocuklar ise ileride ne kadar varlıklı olursa olsun hep bir yerleri yarım kalacak, bir şeyler eksik olacaktır. İnsanlara her şeyden önce sevgiyi hissettirmek gerekir. Bir tebessüm etmek, bir güzel bakış bir insanın hayatını değiştirebilir ve onu daha güzel şeylere sevk edebilir.

Değerli dinleyiciler!

İnsan işe önce kendini severek başlamalıdır. Kendi seven, kendini keşfeden insan mutlu olur. Çevrenizde başarılı ve mutlu insanlar görüyorsunuzdur mutlaka. İşte onlar sevgiye doymuş, sevgi duygusunu dolu dolu yaşamış, ailesi tarafından değer verilmiş kimselerdir.

 

Değerli dinleyiciler!

Sevmek sadece insanlara özgü bir duygu değildir. Çevremizde gördüğümüz hayvanları da sevmeli, onlara da merhamet göstermeliyiz. Bir kedinin başını okşama, bir ağacın dallarını kırmama da bir sevgi ve merhamet göstergesidir. Sevginin gücü sayesinde en zorlu işlerin bile altından kalkılabilir. Yeter ki sevgiyi yaşayalım, sevgiyi hissettirelim ve bunu en çok da en sevdiklerimize yapalım. Sevgi ile kalın.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme