Seyahat Etmek Konulu Kompozisyon

 Seyahat Etmek Konulu Kompozisyon

 

İnsan meraklı bir canlıdır. Başka yerlere gitmek, oraları gezmek ve oraların doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini görmek ister. Bunun için de seyahat etmek gerekir. Seyahat etmek kişiyi mutlu eder, heyecanlandırır ve can sıkıntısından kurtarır. Devamlı aynı yerde kalmak, yeni şeyler öğrenmemek kişiyi geliştirmez. Bunun için seyahat etmek gerekir.  Seyahat etmek güzel bir duygudur.

 

Farklı şehirler, farklı ülkeler, farklı kültürler görmek kişinin genel kültürüne de katkı sağlar ve kişi mutlu olur. Seyahat etmeden önce yapmamız gerekenler de vardır. Öncelikle gideceğimiz yerlerin nereler olduğunu ve oralara hangi yolardan gidildiğini öğrenmeliyiz. Daha sonra gideceğimiz yerler hakkında bilgi edinmeliyiz. İnternetten araştırma yapmalıyız, daha önce gideceğimiz yerlere gitmiş olan yakınlarımızdan o şehirler için bilgi almalıyız, nerede yemek yenir, nerenin kahvesi güzel olur, nerenin kebabı, tatlısı, sütlacı vb gibi lezzetleri güzel olur diye öğrenmeliyiz. Tarihi ve doğal güzelliklerin nerede olduğunu öğrenip daha sonra da seyahat etmeliyiz. Böylece oraya vardığımız zaman zorluk çekmeyiz ve zevkli bir seyahat olur.

 

Gezmiş olmak, görmüş olmak kişiyi hayata daha çok bağlar ve kişi her zaman seyahat etmek ister ve bunun için de aylar öncesinden seyahat için bütçe hazırlar ve o bütçeyi de gittiği yerlerde bir güzel harcar ve kendine  güzel bir tatil yapmış olur. Böylece yeni hobilerimiz olur,  farklı deneyimler yaşarız, farklı etkinliklere katılırız, uygulayabileceğimiz farklı bilgiler öğreniriz, farklı insanlarla tanışırız ve onlardan da farklı şeyler öğreniriz, farklı bir atmosferde iç dünyamız zenginleşir, stresimizi atmış oluruz, gündelik hayatın endişelerinden kısa süreliğine de olsa kaçmış oluruz, hayal gücümüz gelişir, daha sosyal bir insan oluruz, yeniliklere açık oluruz, hayata daha pozitif bakmaya başlarız, farklı damak tatları oluşur,  farklı inançların neler olduğunu öğreniriz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme