Atatürk’ü Görseydim Neler Söylerdim?

 Atatürk’ü Görseydim Neler Söylerdim?


Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük liderlerinden biridir. Onu görseydim ona ilk olarak teşekkür eder ve minnet duygularımı dile getirirdim. Ülkemizi kurtardığı için, ülkemiz için her türlü zorluklara katlanıp vatan için cepheden cepheye koştuğu için ona çok teşekkür ederdim. Ona sarılır, ellerini öperdim.


Ona şunları sorardım:

- Vatan zor durumdayken neler hissettiniz?

- Hangi duygu sizi vatan için cepheden cepheye koşmaya itti?

- Herkes size inanmazken siz kendinize inandınız ve istediğinizi başardınız. Bunu nasıl başardınız?


- Mehmetçiklerimizle olmak, onların vatans edasına ortak olmak ve onların size bağlı olması nasıl bir duyguydu?

- Vatan için ya istiklal ya ölüm sözünü neden söylediniz

- Cumhuriyet niçin sizin için çok kıymetlidir?

- Vatan toprakları sizin için neden kutsaldır?

- Her zaman milletin çıkarlarını kendi çıkarlarınızın üzerinde tuttunuz ve vatansever olmadan asla vazgeçmediniz. Vatansever olmak için benim ne yapmak gerekir?


- Ülkemiz savaşın ortasındayken, Anadolu bir yandan yoksulluk çekip bir yandan da savaşırken şahit olduğunuz, sizi derinden etkileyen olaylar yaşadınız mı? Yaşadıysanız bize bunları anlatabilir misiniz?

- Mustafa Kemal olmak nasıl bir duygu?

Sizi çok seviyoruz ve sizi sevmeye devam edeceğiz. Bu kadar sevgiyi hak eden başka bir lider daha gelmedi. Bu  kadar çok sevilmeyi neye borçlusunuz Atam?

Sizi ve silah arkadaşlarınızı, kahraman Mehmetçiklerimizi çok seviyorum. Size olan borcumuzu asla ödeyemeyiz ama bağımsızlığımızı korumak için, cumhuriyeti korumak için çocuk olarak üzerime düşenleri yapacağıma söz veriyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme