Gülseren Budayıcıoğlu’nun “Camdaki Kız” Kitabında Geçen Özlü Sözler

  Gülseren Budayıcıoğlu’nun “Camdaki Kız” Kitabında Geçen Özlü Sözler


Kitapta geçen özlü sözler şunlardır:


“İnsanın kaderini değiştiren güzelliği değil, güzelliğin artırdığı beklentileridir. Hayattan ve insanlardan ne kadar çok şey beklersek, hayal kırıklıklarımız da o kadar çok ve derin oluyor. Güzellik bazen çok bencilleştiriyor insanları.”

“Oysa tesadüf deyip geçtiğimiz pek çok şey aslında tesadüf değildir. Hayat onu kendi ellerimizle buldurur bize.”

“Her yenilgi, insan hayatına yeni kapılar açar. Hayatı yaratıcı kılan da bunlardır zaten."

"İnsanların hüznü en çok gözlerinin içindedir."


“Adaleti hemen, o anda görmek istiyoruz ama hayat bizim kadar aceleci değil. O, neyi, ne zaman yapacağını çok daha iyi biliyor.”

“Duygularımız tıpkı virüs gibi salgın yapar. Eğer çevreye yaydığımız duygu şiddetse, o dönem şiddet kol gezer dünyada, sevgiyse yumuşacık sarar her birimizi.”

“Sanırım insandan başka hiçbir canlı utanmayı bilmiyor. İnsanların da hepsi değil, yalnızca bir kısmı, yani utanacak kadar insan kalanlar başarabiliyor bunu.”

“Kimi sevsek, kime sığınsak bırakıp gidiyor.”

“İnsanın içi karanlık olunca en pırıltılı ışıklar bile o karanlığı aydınlatamıyor.”

“Kapalı pencereler ardında gökyüzünü hayal etseniz de bir gün bile vazgeçmeyin bulutlara sarılmaktan.”

“İnsan hayatın dilini ilk yedi yaşına kadar büyüdüğü evde öğrenir. O artık kişinin anadilidir. Gerisi öğrenilse de pek fazla hükmü yoktur.”

“Biz hayatımızla ilgili planlar yaparken hayat genelde kendi yaptığı planlarla meşguldür.”

“İnsanların hüznü en çok gözlerinin içindedir.”

“İnsan baskı altındayken gerçeği göremez. Görse de görmek istemez…”

“Güçlü insan ne demek biliyor musunuz, gereğinde kendi duygularına dur diyebilmektir güç.”

“İnsan bazen gerçek gözüne sokulsa bile göremiyor.”

“Son yapılan araştırmalar ölümcül hastalıkların çoğunun sevgisizlikten kaynaklandığını gösteriyor. Sevgi bazen ölüme bile dur diyebiliyor demek ki.”


“İnsanları huysuz ve geçimsiz yapan da sevgisizliktir. Zaten o mutsuzluğuyla huysuzluğuyla barışıktır. Ancak bunu kendisi çok ister ve çok gayret ederse değiştirebilir.”

“Bir kadın değerini kendi vermeli. Bu işi erkeklere bırakmamalı. Çünkü o erkek bir gün çekip giderse kadının değerini de birlikte götürüverir.”

“Hayatımızı, hayatın içinde aldığımız kararları işte en çok çocukluk acılarımız şekillendirir. Bilinçdışı bir yandan o acılara çare ararken, bir yandan da o acıları bize tekrar tekrar yaşatmanın yıllarını arar. Acıların tiryakisi olur çıkarız.”

“Tesadüf dediğimiz hiçbir şey tesadüf değil aslında. Bilinçdışımız, bize onu arayıp bulduruyor. Ödülü de biz veriyoruz kendimize ,cezayı da.”

“Aslında doğruyu bulmak zor değil de bazen küçük ayrıntıları atlayıveriyoruz.”

“Dürüst olmak ne zaman utanmazlıkla ,ihanetle ,acımasızlıkla ,küstahlıkla ayni şey olmuş ?”

“Kötü değil ama insanlar gariptir, bazen iyilik yetmez insana. Sırf çok iyi olduğu için kaybeden çok insan tanıyorum. Haklı olmak, iyi olmak her zaman beraberinde kazanmayı getirmez. Bu dünyada haksız da olsa, kötü de olsa güçlü olan kazanıyor.”

“Bazı kadınlar kolay ele geçiremeyeceklerini sandıkları, davranışları önceden kestirilmeyen, güven vermeyen, ihanete ve karanlığa açık erkeklere ilgi duyarlar. Bu tür kadınların sorunları erkeklerle değil, bu karanlığı arzulayan kendi iç dünyalarıyla ilgilidir. Yani asıl sorun kendilerindedir.”

“Aslında yok sayılmak çocuklukta tehlikeli bir duygudur. Ebeveyni, özellikle annesi tarafından ihmal edilen, yeteri kadar özen ve şefkat gösterilmeyen çocuklara anne tarafından verilen mesaj tam da budur. “Sen yoksun!”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme