Aile Büyüklerinize Sizi veya Kardeşleriniz Varsa Onları Yetiştirmek İçin Nelere Dikkat Ettiklerini Sorunuz.

 Aile Büyüklerinize Sizi veya Kardeşleriniz Varsa Onları Yetiştirmek İçin Nelere Dikkat Ettiklerini Sorunuz.


 

Aile bir toplumun temel yapı taşıdır. Aile demek bir toplumun bütünlüğü, neslin devamı demektir. Aile büyükleri ise bizleri büyütüp bugünlere getiren, iyi ve kötü günlerimizde yanımızda olan canlarımızdır. Aile büyüklerime beni ve kardeşlerimi yetiştirmek için nasıl bir yol izlediklerini sordum ve onlar da bana şu cevabı verdiler:

 

Öncelikle bizim temel gereksinimlerimizi karşılamışlar ve hasta olmamız içip ellerinden gelen her türlü fedakarlığı gece gündüz demeden yerine getirmişler. Önce temel gereksinimler sonra ise sosyal gereksinimleri yerine getirmeye çalışmışlar. Bizi çok sevmişler ve sevgi ile yetiştirmişlerdir. Başka çocuklar ile iletişim kurmamızda bize yardımcı olmuşlardır. İyi bir çocuk olmamızı, yalancı değil dürüst olmamız istemişler ve bunun için de kendileri bize her yönden örnek olmuşlardır. Aile içinde anne ve babamız birbirlerine karşı sevgi ve saygı ile dolu olduğu için bize de bunu yansıtmışlardır. İnsana insan olduğu için değer vermemiz gerektiğini, insanlar arasında ayrım yapmamız gerektiğini öğretmişler.

 

Merhametli olmayı, empati kurmayı, çalışkan ve başarılı olmak için emek vermek gerektiğini öğretmişlerdir. Bir insanın yüzüne diyemeyiz bir şeyi arkasından konuşmamamız gerektiğini bize kendileri örnek olarak öğretmişlerdir. Yani dedikodudan, yalancılıktan ve  kötülükten bizi korumuşlardır ve kendileri de iyi insan olma eğilimi içinde yetiştirmeye devam etmiştir. Vatanını ve milletini seven çocuklar olarak bizi yetiştirmeye çalışmışlardır. Sorumluluklarını yerine getiren, çalışmayı seven ve iyi bir insan olan, güzel ahlaklı bir insan olan bireyler olmamızı istemişler ve bunun için de çabalamaya devam etmektedirler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme