Öğretmenlik Mesleği Toplum İçin Neden Önemlidir?

 Öğretmenlik Mesleği Toplum İçin  Neden Önemlidir?


Toplumların ruh ve karakterini şekillendirmede en önemli görev kıymetli öğretmenlere düşmektedir. Onlar ki bir toplumun geleceği, umudun, hayalin hayata geçirilmesinde öncü olan büyük üstadlarıdır. Toplum, öğretmenlerin eseri olduğu için öğretmenlik mesleği toplum içindeki her bireyin değer verdiği bir meslektir. Çünkü her şey öğretmenin elinden çıkar.


 Öğretmen bir heykeltraş gibi  çocuğa yön veriri, onun doğru adımlar atmasında ona yol gösterir ve elinden geçen her türlü fedakarlığı öğrencileri için seve seve yerine getirir. Toplum öğretmene önem veriri çünkü öğretmen bizleri aydınlatır, bizleri cahil olmaktan kurtarır. Bize sadece ders vermez aynı zamanda hayatı öğretir ve hayatın tehlikelerine karşı bizi korur, kollar. Güzel ahlakı ile, davranışları ile öğrencilerine örnek olur ve çocuklar da geleceğini sağlam temeller üzerine inşa ederler. İşte burada aktif olan en önemli kişi de öğretmendir. Nitelikli öğretmenler içinde yaşadığı toplumun can damarıdır, aydınlığıdır, geleceğidir. Her mesleğin kendine ait özellikleri ve yatırımları vardır. Öğretmenin yatırımı ise öğrencisidir. Yetiştirdiği çalışkan, ahlaklı öğrenciler içinde yaşadığı toplumun aydınları olacaktır.  Geleceğin öğretmenleri, doktorları, polisi, avukatı vb öğretmenin elinden çıkacaktır. Bunun için de öğretmenlik mesleği çok  önemli bir meslektir. 


Mesleğini hakkı ile yerine getiren her öğretmen bir aydındır ve içinde yaşadığı toplumun parlayan yıldızlarıdır. Mustafa Kemal Atatürk de öğretmenlik mesleğinin bir toplum için ne kadar değerli olduğunu şu sözle dile getirmiştir: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” İşte bundan dolayı öğretmenlik mesleği toplumlar için değerli ve saygı duyulan bir meslektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme