Arkadaşlarınızla Yaşadığınız Anlaşmazlıkları Nasıl Çözüyorsunuz?

 Arkadaşlarınızla Yaşadığınız Anlaşmazlıkları Nasıl Çözüyorsunuz?

 

İnsan sosyal bir varlıktır. Bundan dolayı başka insanlara ihtiyaç duyar. Nasıl ki yetişkin bir insan yetişkin bir arkadaşa ihtiyaç duyup onunla konuşup, dertleşirse çocuklar da kendi yaşıtları ile birlikte olmak ister. Çocukları bir araya getiren en önemli şey ise elbette oyundur. Çünkü çocuklar oyun oynadığı zaman mutlu olur, kaynaşmaya başlar.

 

 Oyun oynarlar, ders yaparlar, etkinliklere katılırlar vb. Bunları yaparken her zaman her şey güzel bir şekilde mükemmel bir şekilde ilerlemeyebilir. Aramızda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Arkadaşlarımızla yaşadığımız anlaşmazlıkları şu şekilde gidermeye çalışırız: Öncelikle problemin ne olduğunu tanımlarız. Daha sonra o probleme yol açan davranışlarımızın neler olduğunu aramızda konuşmaya başlarız. Sonra herkes kendi fikrini sırası ile söyler. Bu arada birbirimizin sözünü kesmeden dinlemeye devam ederiz. Daha sonra herkes kendi kusurunu söyler ve o kusurları bir daha yapmamak için daha dikkatli olur  ve her şeyi kuralına göre yaparsak anlaşmazlıkları da ortadan kaldırırız. 

 

Haksız olan taraf haklı olan taraftan özür diler ve hatasını anlarsa sorunlar da daha kolay çözülür. Yeter ki anlaşmazlıkları kaldırmak için gönüllü  olalım. Yeter ki yıkıcı değil yapıcı olalım. Böyle olduğumuz zaman sorunlar da ortadan kalkmış olur ve günlük arkadaşlık ilişkilerimize devam ederiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme