"Tepenin Laneti" Kitabında Geçen Anlamlı Sözler

 "Tepenin Laneti" Kitabında Geçen Anlamlı Sözler


Tepenin Laneti adlı kitap başarılı dedektif David Gurney’in katili bulma konusundaki başarısına ve analitik becerisine vurgu yapmaktadır. Her şey bazen göründüğü gibi ya da size anlatıldığı gibi olmayabilir. Onun için çalışkan olmak, ön yargılardan uzak olmak ve tarafsız olmak gerekir.

Tepenin Laneti adlı kitapta geçen özlü sözler şunlardır:

“Sert ve ulaşılması imkansız bir baba. Asla ulaşamayacağı şefkatin peşinden koşan bir evlat..”

* Beynin en önemli gücü olan ani bağlantılar yaratabilme yeteneği aynı zamanda en büyük zayıflığı da olabilir.”

* “ Görgü tanıkları size gördükleriyle ilgili doğruyu aktarıyor olabilir ama bunların yalnızca kendi zihinlerinin içinde yer alan doğrular olması mümkün. Yalan testleri de sadece kişinin ne derece dürüst olduğunu tespit edebilir. Gerçekte olanları değil.”

“Gelişiyorum, öğreniyorum, koşturuyorum. Ucu ucuna da olsa her şeye yetişmeye çalışıyorum.”


 

* “ Aslına bakarsanız şahsen her zaman yüksek çözünürlüklü tek bir kamera kaydını on gördü tanığının ifadesine değişmem. Kameraların mantığı basittir. Ön yargıları, hayal güçleri, boşlukları doldurma arzuları yoktur. İnsanların aksine gerçekte ne varsa onu görürler. Ama bu görüntüler konusunda da dikkatli olun.”

“Hepimiz, geçmişin yansımalarıyla boğuşuruz.”

“Babam, önce dinlemeyi öğren sonra da öğrenmek için dinle derdi. Sanırım ben de onun izinden gitmeyi seçtim.”

“Bir keresinde yardım istemek zayıflığın değil sağduyunun işaretidir dediğini hatırlıyorum.”


“Nefret satanlara karşı büyük bir öfke duyar, internette ve televizyonda hoşgörüsüzlüğü pompalayanlara, ayrımcılıktan, mutsuzluk yaratmaktan çıkar sağlamaya uğraşanlara, daha çok kazanma uğruna ortalığı karıştırmaya can atanlara tahammül edemezdi. Böyle insanlar tüm bu kötülükleri kendilerini din ve vatanseverlik kavramlarının ardına gizleyerek yapmaya çalışanlarsa bu gurubun en kötüleriydi.”

 * “İnsan doğasındaki en önemli kusur, yetersiz delillerin şekillendirdiği sarsılmaz fikirlere sımsıkı sarılma kabiliyetidir...”

“Neden işin gerçeğine bakıldığında senin sorumluluğun olmayan bir şeyin sorumluluğunu kabul etmediğin için kendini rahatsız hissediyorsun ki?

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme