“Savaşta Bilgi Üstündür.” Sözü İle İlgili Münazara Yazınız.

 “Savaşta Bilgi Üstündür.” Sözü İle İlgili Münazara Yazınız.


Dünyada savaşlar ne yazık ki bitmiyor. Her ne kadar sıcak savaşlar azalsa da soğuk savaşlar var olmaya devam etmektedir. Savaşların olması elbette insanlık adına üzücü bir olaydır ama ülkelerin kendi siyasi politikaları ve  diğer nedenlerden dolayı savaşlar devam etmektedir. İnsan doğduğu andan itibaren merak  duygusu da var olmaya başlar. Yeni doğan çocuk belirli bir sürecin ardından çevresindeki olup bitenleri merak etmeye başlar ve  gözlemler. Zamanla aklı ermeye başlayınca her şeyi öğrenmek ister ve öğrenme istediği de hayat boyu devam eder. Yani insan bilgiyi arar. 


Bilgiyi aramak için, bilgiyi bulmak için de çok çalışmak gerekir. Çalışan kimseler üretken kimselerdir ve kendisine ve çevresine faydalı olan kimselerdir. Bir konu hakkında bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz. Bu durum savaşlar için de geçerlidir. Savaşan ülkeler savaşma konusunda belirli bir bilgi birikimine sahip değilse elinde ne kadar tankı tüfeği olursa olsun bilgisi fazla olana yenik düşer. Çünkü bilgi, bilim, ilim insanlığı yukarılara taşır ve zaferi de beraberinde getirir. Örneğin; iki ülkenin savaşta karşı karşıya kaldığını varsayalım. Silah bakımından daha zengin olan ülkenin komutanlarında akıl yoksa yani savaşı yönetebilme kabiliyeti yoksa silah bakımından daha az komutan ise yeterli bilgi donanımına ve zekaya sahipse silah bakımından imkanı fazla olan ülkeyi yenebilir.


 Bilgisi fazla olanın bir sözü, bir konuşması karşıdaki tarafı etkileyebilir ve bilgi sayesinde savaşta galibiyet olur. Savaşta bilgi üstündür çünkü silahı bile bilime önem veren, bilgiye önem veren ülkeler üretir. Kıvrak zeka, bilgi birikimi, kültür birikimi savaşta her zaman üstün gelir ve bilgi ve her zaman silahtan daha güçlü olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme