İyi Arkadaşın Özellikleri Nelerdir ? Yazınız .

  İyi Arkadaşın Özellikleri Nelerdir? Yazınız .


İyi arkadaş ,  birey için hayatı daha yaşanılır hale getiren kimsedir . İyi arkadaşlar bizim  iyi günlerimizde  ve zor zamanlarımızda yanımızda olan , bizi asla yalnız bırakmayan  kimselerdir. Yeri geldiğinde yanlışlarımızı yüzümüze söylemekten çekinmeyen kimsedir . Bizim iyi olmamızı isteyen bunun için de  bize gerektiğinde  acı da olsa gerçekleri söyleyen kimsedir.

 Bize hatalarımızı söylemeyen , bizi yanlışa sürükleyen , yaptığımız yanlışlara sevinen kimse asla iyi bir arkadaş olamaz. Bunun için arkadaş seçiminde çok dikkatli olmalıyız.

İyi arkadaşlar hatalarımızı , kusurlarımızı bize söyleyerek bizim daha  iyi olmamızı isterler .  Ama asıl iyi arkadaş ise başarılarımızı da tebrik eden, bizim başarılarımızdan mutlu olan kimselerdir . Böyle olunca arkadaşlık bağı daha çok güçlenir ve kişiler bir birlerini  daha çok sever ve sayar . İyi arkadaş kişiyi  belli şeyleri yapmaya zorlamayan , onu aşağılamayan , küçümsemeyen , hor görmeyen kimsedir.

 Bunun için hepimiz böyle özelliklere sahip olmalı , iyi  insan olmalı , iyi arkadaş olmalıyız . Arkadaşlarımızın bize söylediği sırları, özel aile durumlarını kesinlikle başkalarına söylememeliyiz . 




Arkadaşımıza ihanet etmemeliyiz . Onun arkasından asla iş çevirmemeliyiz . Arkadaşımıza karşı net olmalı ya olduğumuz gibi görünmeli ya da göründüğümüz gibi olmalıyız .


Arkadaşımızı koşulsuz sevmeli ve onu asla yarı yolda bırakmamalıyız . Güvenilir , dürüst kimseler olmalıyız . Topluma örnek bir arkadaşlık ilişkisi kurarak hayatı daha  güzel yaşamaya çalışmalıyız .

2 yorum:

Deneme