Arkadaşlık İle İlgili Bir Konuşma Hazırlayınız .


Arkadaşlık İle İlgili Bir Konuşma Hazırlayınız .

Hayatta ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey iyi bir arkadaşa sahip olmaktır . Çünkü iyi bir arkadaşa sahip olmak insana güç verir , onu mutlu eder . Çünkü arkadaş demek sosyal olmak demek , yaşamın tadını onunla doyasıya çıkarmak demektir . Arkadaşlık  iki ya da daha fazla kişinin birbirleri ile samimi bir  şekilde iletişim halinde bulunmasıdır . Arkadaşlar birbirlerinin her zaman yanında olan kimselerdir .  Bir derdimiz olduğunda , başımıza kötü bir iş geldiğinde gideceğimiz, sığınacağımız limandır onlar .


Bunun için iyi arkadaşlar edinmeliyiz , çıkar üzerine ilişkiler kurmamalıyız . Arkadaşlarımızı koşulsuz sevmeliyiz . Bazen  görüyoruz ki kimi dost sandığımız insanlar aslında sadece bizimle işi bitene kadar arkadaşlık kuruyormuş . Çünkü amacı çıkar için arkadaşlık kurmakmış . İşte böyle kimselerle arkadaşlık kurmamalıyız . Arkadaş olarak seçeceğimiz kişilerin huyunu, suyunu iyi bilmeliyiz . Hemen , herkesle  samimi olmamalıyız , karşı tarafa hemen güvenmemeliyiz . Belli bir zaman geçirmeliyiz arkadaş denilen kişi ile .  Çünkü dostluklar, arkadaşlıklar hemen kurulmaz .  Sabır ve zaman gereklidir . Sevdiğimiz, güvendiğimiz arkadaşlarımıza da sahip çıkmalıyız . Onların bizi sevdiği gibi biz de onları sevmeliyiz. İlişkilerimizde asla yalan olmamalı , iftira olmamalı kıskançlık olmamalıdır . Birbirimize karşı her zaman dürüst olmalıyız .


Arkadaşımızın bize söylediği özel bir konuyu hemen başkalarına yetiştirmemeliyiz . Karakter sahibi bir arkadaş, kaliteli bir insan olmalıyız .  Arkadaşlarımıza karşı net bir duruş sergilemeliyiz . Yüzlerine gülüp arkalarından dedikodularını yapmamalıyız .  Onları çok ama çok sevmeliyiz ve onlara hak ettikleri değeri vermeliyiz .

11 yorum:

  1. Arkadaş biz düşerken elimizden tutan biz bi uçurumdayken elimizi tutandır biz ölmek istediğimizde bende senle ölürüm ozaman diyendir böyle bi arkadaşınız varsa üzmeyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim öyle bir arkadaşım var.

      Sil
  2. cok
    tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Çok sağol çok işime yarıyacak😊

    YanıtlaSil
  4. lan bunuezber leyene kadar canım çıktı yav

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler ama bunu ezberleyen kadar ooooooooooooohooooooooo resmen yıllarımı aldım

    YanıtlaSil
  6. Arkadaş candır aile dir

    YanıtlaSil

Deneme