Anadolu İnsanını Anlatan Bir Konuşma Hazırlayınız.


Anadolu İnsanını Anlatan Bir Konuşma Hazırlayınız.

Anadolu insanı yani yurdum insanı , insani değerleri en iyi şekilde taşıyan ve başka milletlere örnek  olan  insandır . Çünkü Anadolu insanı merttir , yardımseverdir ,  merhametlidir , vicdan sahibidir . Anadolu insanı kültürüne sahip çıkan , kültürünü , gelenek ve göreneklerini yaşatan ve nereden geldiğini unutmayandır . Çünkü Anadolu insanı  milli benliğini kaybetmeyen ve kaybettirmeyen bir insandır .  Vatanı, milletini çok seven, vatan uğrunda şehit olan, gazi olan  kahramanlardır. Anadolu insanı içinde şefkat ve merhamet olan insandır. Yapmacık davranmayan her şeyi  içinden geldiği gibi söyleyen, iç içe gizli fesatlıklar, akıl oyunları yapmayan, doğal ve samimi insanlardır.  Saf ve temiz yürekli, iyi niyetli insanlardır.

Empati kurma becerisine sahip insandır . Yetimin, öksüzün, mazlumun hakkını koruyan, zalime karşı dik duran  yiğit insanlardır . Misafirperver insanlardır , hoşgörülü insanlardır .  Söz konusu vatan olduğunda , birlik ve beraberliği kendine amaç etmiş insanlardır . Anadolu insanı kültürel değerlerine sahip çıkan , kültürünü koruyan insandır . Anadolu insanı ekmeğini taştan çıkaran insandır .  Namusu ile, şerefi ile çalışıp ekmeğini kazanan insandır . Başkalarının üzerinden geçinmeyen insandır . Bilim ve teknolojide ülkesini ileriye götürmek için , durmadan çalışan ve yorulmadan yoluna devam eden insandır . Çünkü Anadolu insanı emektir, alın teridir. İnsanımız büyüğüne saygılı davranan, küçüğüne sevgi ile yaklaşan  insandır. Ülkesi zora düştüğü zaman , iç ve dış terör örgütlerine karşı devletinin yanında duran, devletine her türlü desteği veren mert insandır .

Anadolu insanı özgürlüğüne düşkün bir insandır . Başka ülkelerin manda ve himayesi altına girmek istemeyen insandır . Başka ülkelerin esiri olmaktansa ölmeyi tercih eden gururlu insandır . Anadolu insanı demokrasiye, Cumhuriyet’e sahip çıkan, geçmişini unutmayan vefalı insandır .  Anadolu insanı içinde karşılıksız sevgi olan, menfaati olmayan , insan gibi bir insandır. Vatanın ,ülkesine faydalı olmak için canını seve seve bu topraklar için feda eden gerçek birer kahramanlardır yurdumun  her bir köşesindeki Anadolu insanı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme