‘’Canımı Sokakta Bulmadım ‘’ Deyimi İle İlgili Bir Hikaye Yazınız


‘’Canımı Sokakta Bulmadım ‘’ Deyimi İle İlgili Bir  Hikaye Yazınız

Abimin mesleğinden dolayı onunla birlikte Konya’ya taşınmıştık . Abim Konya’da doktorluk yapıyordu . Ben de bu yıl üniversite sınavına orada hazırlanacaktım .  Annem ve babam yaşlı olduğu için onlar Kayseri’de kalmaya devam ediyorlardı . Çünkü belli bir yaştan sonra başka bir memlekete alışmak kolay değildi . Biz ise    Konya’ya  alışmıştık . Çok güzel ve büyük bir şehirdi . İnsana farklı bir şehirde yaşamak her ne kadar  tuhaf gelse de insan  zaman içinde buna da alışıyordu.

Abim geceleri nöbetten geliyor, ben de düzenli bir şekilde çalışmaya devam ediyordum . Sınava çok iyi çalışıp amaçladığım bölüme gitmek için elimden gelen her şeyi yapıyordum. Abim bir akşam  iş çıkışı eve geldi . Evde yemeklerimizi yiyip dışarıda yürümeye karar verdik . Çünkü spor yapmak  insanı dinç tutuyordu ve mutlu ediyordu .  Ayrıca spor yaparak akşam yediğimiz yemekleri de böylece yakmış oluyor ek olarak kilo  almıyorduk. Bu da sağlığımız için  çok iyi bir şeydi. Daha sonra hırkalarımız alarak abim ile  birlikte  akşam yürüyüşüne çıktık .  Yürüyüş  yaparken  sokakta iki kişinin kavgaya karıştığını gördük .  İki adam da kendinde değildi . Belli ki çok içmişler ve sarhoş olmuşlardı . Abime hemen onlara müdahale edelim de ayıralım dedim . Abim ise ceplerinde bıçak, tabanca olabilir, ben canımı sokakta bulmadım dedi . Abime hak vermiştim.  Çünkü sarhoş olan kimsenin ne yapacağı belli olmazdı ve yok yere canımızdan olabilirdik. Abim  bu büyük şehirde  uzun süre yaşadığı için benden daha deneyimli ve daha  ön görülüydü. Abimn dediği gibi yaptık ve kavga olan tarafa hiç bakmadan  yürüyüşümüze devam ettik. Böylece başımıza bir bela gelmeden yürüyüşümüzü tamamlayıp güzel bir şekilde eve  döndük.

 Belki o gün o kavgaya karışmış olsaydık yok yere canımızdan olabilirdik . İyi ki de abimi dinledik ve akıllı  davrandık . Çünkü insanın canı hiçbir şeyden kıymetli değildir.  
 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme