‘’Ne Ekersen Onu Biçersin.’’ Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


‘’Ne Ekersen Onu Biçersin.’’  Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

 Hayat çok çabuk geçen bir zaman diliminden ibarettir .   Onun için  bu kısacık hayatın kıymetini bilmeliyiz . Hayatta her zaman  iyi olmalıyız , iyi davranışlar içinde bulunmalıyız . İnsan  iyi olursa , başkalarına iyi davranır ve kimsenin ahını almazsa bu o insan için hayırlı olur . Çünkü iyilik eden iyilik bulur . Emek  den, çalışan hak ettiğini kazanır ve başka kimselere de muhtaç olmaz.  Çalışmayan, sorumluluk sahibi olmayan kimse de yoksul kalır, başkalarına el açmak zorunda kalır.

Kötü olan ,  can yakan , ah alan , yetim ve öksüz hakkı yiyen , zalim olan insanlar ise yaptığı kötülüğün cezasını er geç öderler . Çünkü hiç kimse yaşattığını yaşamadan bu dünyadan ayrılmayacaktır  der  Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa .  İşte tüm bunlardan dolayı her zaman iyi ahlaklı olmalıyız , iyilik etmeliyiz , yardımsever olmalıyız , vicdan sahibi , karakter sahibi bir insan olmalıyız .  Yaptığımız iyilikler bize  bazen geç de olsa dönecektir .  Çünkü Allah katında da yapılan hiçbir iyilik mükafatsız kalmayacaktır . Yine bir başka açıdan baktığımızda ise şöyle açıklayabiliriz.  Ben bugün görevlerimi hakkı ile yerine  getirdiğim zaman bu emeklerimizin karşılığını eninde sonunda alırım ve kimseye de muhtaç kalmam. Yani ne ekersem Yüce Allah'ın izni ile de onun karşılığını alırım . Yeter ki çalışalım, yeter ki kimseye kötülük düşünmeyelim ve önümüze bakarak ilerlemeye devam edelim. Sonu mutlaka bir gün iyiliğe ve güzelliğe çıkar.

Bunun için  de iyilik eden , kendine eder , kötülük eden kendine eder . Yani ne edersen kendine, edersin  kendi kendine sözü ile yakın anlamlı bir atasözüdür bu söz . Üzülmemek için, pişman olmamak için, gece yatağa rahat yatmak için hep iyiliklerden,  kardeşlikten, barıştan, helal paradan  ve emekten, alın terinden yana olmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme