Tutarlı Olmak İle İlgili Özlü Sözler

 

Tutarlı Olmak İle İlgili Özlü Sözler


İnsan  her zaman verdiği kararın arkasında durmaya çalışmalıdır. Ancak bunu yaptığı zaman tutarlı olur. İşte, evde, arkadaş ortamında yaşadığımız çeşitli sorunlar olabilir. Önemli olan yaşadığımız zorluklara ve sorunlara tutarlı bir şekilde karşılık verebilmektir. Ya da aldığımız bir  kararı ertesi günü değiştirmeye çalıştırmak, istikrarlı olmamak kişiyi çıkmaza sokar. İşte tü olumsuzlukları yaşamak için bir dediğimiz diğer dediğimizi tutmalı, kararlarımız kişiye, zamana ve mekan göre değişmemelidir. Verdiğimiz kararların arkasında durulmalı ve sonucunda o sabrın zaferinin tadını güzelce çıkarmalıyız. Örneğin; yedi yaşında çocuğumuz var diyelim. 


Çocuk sorumluluklarını yerine getirmedi ve sana bir hafta televizyon izlememe kararı aldım diye ona düşüncenizi belirttiniz. Daha bir geçmeden o televizyonun kumandasını çocuğa acıyıp veriyor ve ana yüreği işte diyorsanız işte tam da burada tutarlı davranmış olmuyorsunuz. O çocuk sorumluluklarını yerine getirmemeye devam eder ve siz de gerilmeye, gergin olmaya devam edersiniz.

Tutarlılık ile ilgili şu özlü sözlere kulak vermek gerek bence. İşte bu sözler de şunlardır:


* “Kişinin kendisiyle ilgili vardığı sonuçlar, kendisiyle ilişkisindeki tutarlılık, onun kendi özdeşim yasasının, ben kimim tanımlamasının temelini oluşturur.” Doğan Cüceloğlu.


* “İnsanların endişe yaşamaması için, tutumları ile davranışları tutarlı olmak zorundadır.” Özgür Bolat

 

* “Huzurlu ve tutarlı bir insan olmak istiyorsanız, bu konuda da dürüst olun, kafanız ve gönlünüzle inandıklarınızı savunun” .İpek Ongun.


* “Tutarlı olmak değişmez olmak değil, kararlı olmak inatçı olmak değildir, disiplinli olmak sert olmak değildir, kar yavaş ve devamlı yağarsa tutar. Nevzat Tarhan.


* “Güvenilir olmanın temelinde kendinle tutarlı olmak yatar. ”Doğan Cüceloğlu.


* “Hiçbir zaman tamamen neşeli ya da tamamen kederli olamayız, yalnızca tutarlı olmak adına -tutarlılık zihinsel rahatlığımızın en işlevsel sigortasıdır- diğer hissin belirtilerini görmezden geliriz, tüm yoğunluğumuzu baskın olan hisse kaydırırız.” Serhat Çelikel.


* “Sadece iyi olmak da yetmiyor. Ayrıca dikkatli ve tutarlı olmak zorundayız.” İbrahim Tenekeci.



“Eylemlerinde tutarlı olmayanlarla dostluk edersen, ya çok sınırsız yada çok kısıtlı olursun. Çok sınırsız olanlar çok saldırgandır, çok kısıtlı olanlar çok edilgindir.  “ Konfüçyus

 

* “Sana söyleyeyim, sadece ahmaklar işte samimiyete ve hevese önem verir. Önemli olan tutarlılık ve işini düzgün yapmak.” Hakan Bıçakcı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme