Sınıfta Deprem İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.


Sınıfta Deprem İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.

Kış mevsiminin gelmesi ile beraber havalar iyice soğumuş, ayaza kesmişti.  Kış mevsiminde okula gitmek daha zor oluyordu. Hava çok soğuk, karlı ve buzlu olduğu için arkadaşlarımla zorluklar yaşıyorduk.  Hakkari'nin kışları da çok ağır geçtiği için buralarda okumak  elbette diğer şehirlere nazaran daha zordu. Çünkü yaşadığımız şehrin coğrafi şartları çok çetin ve ağırdır. Sabah erkenden kalkıp annemin hazırladığı kahvaltıyı yapıp arkadaşlarımı çağırmaya gittim. Okul yolu bizi bekliyordu.  Daha sonra  arkadaşlarımla yola koyulduk ve okula doğru yürümeye başladık.  Okula vardığımızda okulun bahçesi soğuktan ve donan kardan buz kesmişti. Çok dikkatli olmalıydık, her an ayağımız kayarsa bir yerimize bir şey olabilirdi.  Biz de öyle yaptık ve yavaş yavaş okul bahçesinin içine girdik. Müdür Bey dışarısı soğuk olduğu  için okulun içinde sıra olmamız gerektiğini söyledi.  Bizler de içeride sıra olduk. İstiklal Marşı’nın okunması ile sınıflara girdik. 

Sınıf öğretmenimiz saat sekiz buçuk gibi derse geldi. Dersimiz matematik dersiydi. Öğretmen hemen dersi anlatmaya koyuldu. Arkadaşım Ayşe ve ben matematik dersini çok seviyorduk. Erkeklerden ise matematik dersini seven birkaç kişi vardı.  Ders  devam ediyordu. Öğretmenimiz şevkle dersi anlatmaya  devam ederken bir anda ne olduğunu anlayamadığımız bir sarsıntının içine bulduk kendimizi. Okulumuz beşik gibi sallanıyordu. Öğretmenimiz de korkmuştu ama biz daha çok korkmuştuk. Daha önceden deprem sırasında neler yapılması gerektiğini bildiğimiz için hepimiz kafamızı sıraların altına  koyduk ve bağırmamaya ve ağlamamaya çalıştık. Yirmi saniye  kadar sallantı oldu ve daha sonra  bu sarsıntı bitti. Hemen  sıra halinde dışarı çıktık ve korkudan ellerimiz, ayaklarımız titriyordu. Bir yandan da memleketimin kıvrandırıcı soğuk kış şartları bu acımıza ve korkumuza eşlik ediyordu.  Öğretmenlerimiz bize bakıyor, sarılıyor ve bize moral veriyordu. Çok şükür okuldaki birkaç bilgisayarın yere düşmesi dışında hiçbir can ve mal kaybı yaşanmamıştı. Ama dışarıdaki kimi binalar çatlamış ve aileler dışarı çıkmıştı. Dışarda soğuktan tir tir titreyen çocuklar analarına sarılmış, yaşlılara yardım eden gençler ise onları kollarından tutup bu dondurucu havada beklemeye koyulmuşlardı.  Okuldan herkes yavaş yavaş okul bahçesine çıktı. Daha sonra herkes ailesini beklemeye koyuldu.   Bizlerin de ailesi geldi. Hemen annemize, babamıza koştuk. Çok şükür ki depremde hiçbir şey olmamıştı hiç birimize.  Allah’a şükrettik o gün.

O gece herkes dışarısı soğuk da olsa dışarıda bekledi. Devletimizin gönderdiği çadırlarda bir gece kaldık. Ateşler yakıldı, yemekler yendi ve o gece hep dua edildi. Ertesi sabah herkes evine girdi ve  çok şükür  küçük artçı sarsıntılar dışında şiddetli depremler yaşanmadı ve herkes dışarı da çok soğuk olduğu için evine girmeye başladı.  Daha sonraları okulumuza gitmeye ve okumaya devam ettik.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme