‘’Bana İyi Analar Verin Size İyi Vatandaşlar Vereyim.’’ İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


‘’Bana İyi Analar Verin Size İyi Vatandaşlar Vereyim.’’ İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Çocuğa eğitimin verildiği ilk yer, güzel ahlakın öğretildiği ilk yer ailedir. Aile içinde anne ve baba elbette önemlidir fakat çocuğun gelişmesinde, yetişmesinde, onun toplum içine girmesinde annelerin daha fazla emeği vardır. Çünkü anneler çocukları için daha fedakar ve daha çok çalışan, emek eden kimselerdir.  Elbette babalar  öyledir fakat annelerin payı  çocuk yetiştirmede bir tık daha fazladır ne olsa. Çünkü çocukla anne arasında çok daha farklı bir sevgi ve bağlılık vardır. Çocuk doğduğunda ana kokusuna alışıktır, ne de olsa dokuz ay boyunca anne ile iç içedir. Bu durum doğduktan sonra da devam eder. Anneler  o elleri öpülesi değerler bir toplumun en en kıymetli baş taçlarıdır.

Bir anne nitelikli bir çocuk yetiştirirse, başarılı bir çocuk yetiştirirse o çocuk ilerde kendi yaşadığı topluma ve dünyaya faydalı olur. Başarılı olan çocuk  yaptığı çalışmalar ile, buluşlar ile, icatlar ile dünyaya yön verebilir.  Annelerin  iyi bir vatandaş yetiştirmesi, iyi çocuk yetiştirmesi ile ilgili şu söz de çok önemlidir: ‘’ Beşiği sallayan, dünyayı sallar.’’ Gerçekten de öyledir. Her şey annede biter. Anneler çocuklarına iyi bakarsa, onlara sevgiyi, saygıyı öğretirse, onların emeğin ne demek olduğunu yaşatır ve öğretirse onların yetiştirdiği çocuklar da iyi vatandaş olur, iyi evlat olur, iyi baba ya da iyi anne olur, iyi komşu olur, iyi iş arkadaşı olur vb.   Bugün kendini yetiştirmiş, başarılı insanların , bilim insanlarının arkasında mutlaka güçlü bir kadın, güçlü bir anne olduğunu görmekteyiz. .Çünkü annelerin azmi, çocuklarını yetiştirmek ve geliştirmek isteyişindeki kararlılığı ve gücü görülmeye değerdir.

Çocuklara değer veren, onların iyi insan olmasını sağlayan  kişiler annelerdir, kadınlarımızdır. Ancak onların sayesinde iyi vatandaşlar,  vatanına, milletine bağlı vatandaşlar ortaya çıkar. Böyle olunca da o vatan hiç durmadan gelişir ve dünya ülkeleri içinde en iyi yerini alır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme