Çanakkale Şehitleri’ne Mektup Yazınız


Çanakkale Şehitleri’ne Mektup Yazınız

Kurtuluş Savaşı  sırasında Çanakkale  Cephesi’nde düşmanla çarpışırken , şehadet şerbetini içmeye  nail olmuş aziz kahramanlarımız!
Sizler ki milletinizin yok oluş tehlikesi ile karşı karşıya kalmaması için hayatınız pahasına da olsa bu kutsal davadan  vazgeçmediniz ve ülkenizi , ülkemizi İtilaf güçlerine teslim etmediniz. 

Çünkü sizin için önemli olan  tek şey vatanın ve milletin bağımsızlığıydı.  Sizin gibi   asil insanlar,  başka bir milletin kölesi  olarak yaşamaktansa  hayatınızı kaybetmeyi göze alan  kahraman yiğitlerdiniz. Çok acılar çektiniz, çok çileler çektiniz. Yiyecek kuru bir ekmeğiniz yoktu belki,  içecek bir damla su bulamıyordunuz o zor koşullarda ama yine de illa da vatan diyordunuz da  başka bir şey demiyordunuz.  Kafanızda, ruhunuzda, kalbinizde atan tek şey vatan sevgisiydi, vatanı canınız pahasına da olsa kurtarmaktı. Yaralı düşman askerine bile yardım eden, insan olduğu için yardım isteyene kıymayan asil ruhlu insanlar! Sizler bu davranışlarınızla dünyadaki herkese örnek olmuş koca yürekli yiğitlerdiniz.  Yılmadan, üşenmeden, korku nedir, açlık nedir bilmeden koşa  koşa gittiniz ölüme. Sizin ecdadınız olduğum için o kadar mutluyum ki, şükürler olsun Allah'a. Bugün biz gençler, bu bağımsız  ülkede, bu  vatan toprakları üzerinde nefes alabiliyorsak, özgürce yaşamımızı  idame ettiriyorsak bunu size, kahraman şehitlerimize borçluyuz. Sizler bu vatanı kurtarmasaydınız, bu vatana sahip çıkmasaydınız , bizler bugün yaşamıyor olurduk ya da başka bir ülkenin kölesi olarak yaşayan ölü olmaya devam ediyorduk. Bugün  ana dilimizi konuşabiliyorsak, dinimizi yaşayabiliyorsak, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatabiliyorsak bunu siz aziz şehitlerimize borçluyuz. Sizlerin hakkını asla ödeyemeyiz kahraman  vatan evlatları!

Bizim için hayatınızı kaybettiğiniz bu topraklara her zaman sahip çıkacağız. Bu milletin, bu ülkenin gelişmesi için var gücümüzle çalışacağız  ve gücümüze güç katacağız. Hakkınızı helal edin yiğitlerimiz, asil şehitlerimiz. Ruhunuz şad olsun, nurlar için yatın. Bıraktığınız bu topraklarda  çalışıp vatanıma ve milletime sizin gibi hayırlı evlatlar olacağıma bir Türk genci olarak söz veriyorum ve sizin gibi bir ecdada sahip olduğum için de geçmişimden onur duyuyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme