Yardımseverlik Konusunda Çevrenizdeki Gözlemlediğiniz, İzlediğiniz ya da Okuduğunuz Bir Olayı Yazınız


Yardımseverlik Konusunda Çevrenizdeki Gözlemlediğiniz, İzlediğiniz ya da Okuduğunuz Bir Olayı Yazınız

Havalar ısınmaya başlamıştı. Çünkü artık yaz mevsimine girmiştik. Okullar da tatil dolduğu için arkadaşım Gamze ile İstanbul’un sokaklarında doya doya gezecektik bugün. Günlerden cumartesiydi. Sabah erkenden kalkıp annemin hazırladığı sıcacık ekmeklerden ve köftelerden atıştırmaya başladım.   Kahvaltım bittikten sonra hemen dişlerimi fırçalayıp üstümü giyindikten sonra  yola çıktım ve hemen Gamze ile çarşıda buluştum. Birlikte gezmeye ve  eğlenmeye başladık. Daha sonra  karnımız çok acıktığı için hemen bir lokantaya girdik ve orada yemek yemeye başladık. Yemek yerken yanımıza 20 ya da 21 yaşlarında olan bir genç delikanlı geldi.

Üstündeki kıyafetlerden yoksul biri olduğunun farkına varmıştık. Bizden ekmek parası istedi ve  ve biz de delikanlının  bu durumuna çok üzülerek ona yemek ısmarlayalım dedik. O genç ise bize şu cevabı verdi: Hayır sadece bana bir ekmek alacak para verin yeter dedi. Bu delikanlının  bu hali hiç içime sinmemişti ve daha sonra yanımızdaki sandalyeyi çekerek ona bizimle birlikte yemek  ısmarlaması için tekrar rica ettik. O da en sonunda teklifimizi kabul etti.  Çünkü bu şekilde asla içimiz rahat etmeyecek ve yemeği de vicdan azabı ile yemeyecektik.Ona da yemek geldi ve yemeklerimizi birlikte yemeye başladık.   Okuyup okumadığını sorduk ve o da bizim gibi okuduğunu fakat ailesini büyük bir kazada kaybettiği için sokaklarda yaşadığını söyledi. Çok üzülmüştüm ve gözlerim doldu. Bizim bu konuşmalarımızı dinleyen yan masadaki iyi giyimli bir amca yanımıza gelerek hemen gençle konuşmaya başladı ve kendisinin iş adamı olduğunu ve onu okutup ona iyi bir iş vereceğini söyledi.  Gamze ve ben o amcanın bu kadar yardımsever ve bu kadar iyi niyetli olduğuna çok sevinmiştik. Adı Ahmet olan delikanlı utanarak  yere baktı ve adamın teklifini kabul etti. Okuyup iyi bir insan olacağına ve yardıma muhtaç olan insanlara  ilerde kendisinin de yardımcı olacağını söyledi. 

Daha sonra amca ve genç delikanlı ile el  sıkışarak oradan ayrıldık. Günümüz çok güzel ve anlamlı geçmişti. İyi ve merhametli  olmak, düşenin dostu olmak ve onu düştüğü yerden kaldırmak da yardımsever insanların  yapacağı erdemli bir davranıştı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme