‘’Üzüm Üzüme Baka Kararır.’’ Atasözü İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.


‘’Üzüm Üzüme Baka  Kararır.’’ Atasözü İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.

Nesrin   Hanım oğlu Burak’ta son zamanlarda büyük değişiklikler olduğunu fark etmekteydi. Çok yaramaz ve yerinde  hiç durmayan  Burak bu aralar daha sakindi. Her zaman oradan oraya zıplayan, dur denildiği halde durmayan küçük Burak değişmişti. Önceki zamanlarda annesinin derse zorla çalıştırdığı Burak artık derslerine kimse demeden çalışıyor ve boş boş oturmuyordu. Annesi her ne kadar bu duruma sevinse de  yine de Burak’taki bu değişimi fark ediyor ve endişeleniyordu.

Burak artık  çok sorumluluk sahibi bir çocuk olmuştu. Yemek zamanı yemeğini yiyor, dersine çalışıyor ve annesini hiç üzmüyordu. Nesrin Hanım ertesi sabah Burak’ı okula bırakmıştı. Burak’ın öğretmeni ile Burak'taki bu değişimi konuşmak için, öğretmenler odasında beklemeye koyuldu. Ecem Öğretmen odaya geldi ve  konuşmaya başladılar. Nesrin Hanım Burak  ile ilgili değişiklikleri, öğretmene anlattı ve öğretmen de gülümsedi. Evet Nesrin Hanım Burak artık değişti çünkü o arkadaşını değiştirdi dedi. Okulumuza gelen Ahmet adındaki arkadaşı ile samimi oldu. Ahmet adlı öğrencim de çok sorumluluk sahibi bir insan.  Her gün planlı ve programlı hareket ediyor, derslerine iyi çalışıyor  ve  sorumluğunun ne olduğunu biliyor. Bunu gören Burak da arkadaşından olumlu yönde etkilendi ve onun gibi sorumluk sahibi bir çocuk oldu dedi. Annesi korkulacak ve endişelenecek bir şey olmadığını anlayınca çok mutlu oldu ve içi rahat etti.

Nesrin Hanım bu duruma çok sevindi ve “eee, ne demişler hocam; üzüm üzüme baka baka kararır sözü boşa denmemiş!” dedi ve oradan ayrılarak evine doğru yol almaya başladı. 

6 yorum:

  1. hikaye güzel ama ben anlamını aratmışyım

    YanıtlaSil
  2. merhaba Güzel Bir Hikaye

    YanıtlaSil
  3. keşke bi tık yada yarısına kadar kısaltsaydın. AMA GİNE DE ÇOKKKKKKKKKKK GÜZEL OLMUŞ

    YanıtlaSil
  4. yani evet birazdaha kısaltsaydın daha güzel olurdun ama yinede cok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. çok uzun ama yinede güze,l

    YanıtlaSil

Deneme