50 Sene Sonra Nasıl Bir Ülke Görmek İstiyorsunuz? Konulu Kompozisyon


50 Sene Sonra Nasıl Bir Ülke Görmek İstiyorsunuz? Konulu Kompozisyon

“Bir insan için evi ne kadar önemli ve değerlidir” diye bir tartışma konusu her halde çok gereksizdir. Çünkü her insan kendi evinde kendini çok rahat ve güvende hisseder. Ülkemiz de bizlerin huzur ve refah içerisinde yaşadığımız, atalarımızdan bizlere miras kalan kutsal topraklardır. Bu sebeple her vatansever gibi ben de ülkemi ilerleyen yıllarda bugünkü durumundan çok daha güçlü görmeyi isterim. Daha gelişmiş bir ülke, daha zengin bir ülke olarak gelişmesini isterim.

Elli sene sonra ülkemde bugünkü bazı sorunların tamamen ortadan kalkmış olmasını umut ediyorum. Ülkemizdeki insanların üniversitede hangi bölümü bitirdi ise o mesleği yapabilmesini ve hak ettiğii maaşı almasını isterdim.  Hiç kimsenin işsiz olmamasını istiyorum. Ülkemizin birçok bölgesinde yaşanan kuraklık, deprem, sel, erozyon  vb. tehlikelerin olmamasını  isterdim. Doğal ve tarihi yapıların ,  güzelliklerin korunmasını bekliyorum. Bilimsel çalışmalara ağırlık verilen, öğrencilerin yarıştırılmaktan ziyade hayata hazırlandığı, her bireyin başarılı olduğu ve ülkesi için çalıştığı  bir ülkede yaşamayı hayal ediyorum. Tarım ve hayvancılık gibi ülkemizin en önemli iş alanlarına hak ettiği değerin verildiği bir ülke olmayı bekliyorum. Sağlık, adalet, ulaşım vb. alanlarında çağa uygun gelişmelerin takip edildiği bir ülkede yaşamayı bekliyorum.

Cennet vatanımızın elli yıl sonra da hür ve bağımsız olduğunu, al bayrağımızın göklerde dalgalandığını, insanların barış içerisinde yaşadığını görmek en büyük arzumdur. Terör belasının yok olduğu, ülkemin her  açıdan güçlendiği bir ülke  olmasını isterdim .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme