Ramazan Ayının Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Ramazan Ayının Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

11 ayın sultanı olan ramazan ayı Müslümanlar açısından çok önemlidir. Çünkü Müslümanlar bu ayda oruç tutarlar ve Yüce Allah’ın  emrini ellerinden geldiği kadar yerine getirmeye çalışırlar. Oruç tutan kimse açlığın nasıl bir şey olduğunu görür ve böylece aç olan insanların durumunu anlayarak bu konuda daha duyarlı ve daha hassas olur. Böylece empati kurma becerisi de kazanmış olur . bu ay aynı zamanda sabır ayıdır. İnsanın  nefsi ile mücadele etme ayıdır.

Oruç ayrıca insan sağlığı açısından da çok faydalıdır. Oruç tutarak vücudumuz dinlenmiş olur ve daha sağlıklı oluruz.  Oruç tutan kimse daha sağlıklı olur ve  daha çabuk kilo verebilir. Yeter ki iftar vakti fazla hamurlu yiyecekler tüketilmesin. Oruç tutan insan açlığa karşı direnmeyi öğrenir. Oruç tutan sağlıklı bireyin kandaki şeker seviyesi de dengelenmiş olur. Metabolizmamız daha hızlı çalışır. Yeme alışkanlığımız gelişir. Zihinsel fonksiyonlarımız artar. Bağışıklık sistemimiz gelişir. Kişi manevi olarak huzur içinde olur. Yüce Allah'a karşı sorumluluğunu yerine getirdiği için kendinde bir mutluluk hisseder. Orucun daha birçok  faydaları bulunur. Bu ayda insanlar birbirleri ile daha çok yardımlaşır ve daha çok dayanışma içinde hareket ederler. Komşuda pişen sıcak bir yemek  evimize gelir, bizde pişen de komşuya gider. Böylece  komşularımızla ilişkilerimiz daha da güzel olur ve daha da kardeşçe olur.

Fakir olan kimselere  hayırsever insanlar bu ayda daha fazla yardım eder. Fakir olan kimselerin de evine  şenlik gelir ve  kimse aç kalmamış olur. Yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin, merhametin ve sevginin en güzel olduğu, en belirgin olduğu aydır ramazan ayı.

8 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi ellerinize sağlık.Bana ödevimi yazmamda çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi ellerinize sağlık.Bana ödevimi yazmamda çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler bana ödevimi yapmakta yardımcı oldunuz . (2023 , 14 Mart , perşembe , 15.29 )

    YanıtlaSil

Deneme