Millet Sevgisi İle İlgili Hikaye Yazınız.


Millet  Sevgisi İle İlgili  Hikaye Yazınız.

Kurtuluş Savaşı’nın en çetrefilli yıllarıydı. Ben o yıllarda  küçüktüm. Savaş olduğu için  maddi ve manevi olarak çok zorluklar çekiyorduk. Babam ve abilerim cepheye gitmişlerdi. Evde ise babaannem, kardeşlerim, annem ve ben kalmıştık. Evde ne yiyeceğimiz bir ekmek  kalmıştı, ne de yakacağımız  bir odun parçası.  Bu arada düşman da durur mu tabi. Düşman her koldan saldırıyor, bebek, çocuk, yaşlı demeden herkesi öldürüyor ve evlerimizi yakıp yıkıyordu. Askerimiz bir yandan düşmanla mücadele ederken , bir yandan da yoksullukla  mücadele ediyordu. Aç olmak, susuz olmak  savaş zamanında  daha da vahim bir durumdu.

O yıllarda  Mustafa Kemal adında bir askerden bahsediliyordu. Yurdu kurtaracak ve bizi bağımsızlığımıza kavuşturacaktı. O düşmana karşı birlik  ve beraber olursak vatanımız kurtulur diyormuş. Bunu duyunca çok mutlu olmuştum. Çünkü bizim milletimiz zor zamanlarda birlik içinde olmayı bilirdi çünkü. Mustafa Kemal'i görmeyi ve onunla karşılaşmayı çok istiyordum. Mustafa Kemal bu zor yıllarda Tekalifi Milliye Emirleri çıkarmış ve her evden ordumuza destek istemişti. Babaannem  Hacer  Hanım, bunu duyar duymaz hemen işe atılmıştı. İki hafta boyunca her gün çorap ve yelek örüyor, bunların bir an önce askerlerimize gitmesi için elinden gelen her türlü fedakarlığı  yapıyordu. Çünkü vatanını ve milletini çok seviyor bunun için de gece gündüz demeden çorap ve yelek örüyordu. Annem de askerlerimize ekmek yapıyor, ben de cephaneye onları götürmek için can atıyordum. Babaannem ise oğlum bunları ben götürüyüm asker yavrularımıza dedi. Ben de tamam babaanne dedim. Yine  bir cuma günüydü. Babaannem elindeki erzaklarını almış ve askerlerimize teslim etmiş ve evine doğru gelirken  bir düşman askeri tarafından sırtından vurulmuştu. Oraya koşan bir Türk askeri babaannemi kucağına almış ve evimize getirmişti.

Babaannem bu kutlu yolda şehit olmuştu. Millet, vatan sevgisi işte böyle bir şeydi. O gün babaannem için çok üzülmüştüm. Ama yılmadan, pes etmeden vatan için mücadelemize devam ettik ve vatanımızı düşman parazitlerinden temizledik. Bugün ben de  ileri bir yaştayım.  Çocuklarıma, torunlarıma vatan sevgisini aşılamaya devam ediyorum. Çünkü vatan sevgisi sevgilerin en değerlisi ve en  kutsalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme