Bize Değer Katan Değerler Hakkında Kompozisyon Yazınız.


Bize Değer Katan Değerler Hakkında Kompozisyon Yazınız.

Hayatı güzel  ve anlamlı kılan en  önemli özellik  kişinin içindeki  sevgidir.  Bu sevgi insana, hayvana, bitkiye kısacası her şeye yönelik  olmalıdır. İçimizde olan sevgi  bize değer katan değerlerimiz arasındadır. Yine baktığımızda birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma, empati kurabilme, vicdanlı ve merhamet sahibi bir insan olmak, zor durumda kalanlara yardım etmede  bize değer katan değerlerimiz arasındadır.

Vatan sevgisi, millet sevgisi, dil ve din sevgisi, bayrak sevgisi  de bizi biz yapan değerlerdir.  Toplumu güçlü tutan, toplumun birbirine sımsıkı bağlanmasını sağlayan bu değerler olmazsa olmazlarımızdandır. Bu değerlere sahip çıkmalıyız ve bu değerleri yaşatmalıyız.   İnsan ancak insanca özelliklere sahip olduğu zaman değer kazanır.  Hoşgörü, farklılıklara saygı duyma, insanları olduğu gibi kabul etme önemli bir değerdir. Çünkü her insanı sevmek ve  Yaradan’dan ötürü hoş görmek gerekir.  Bize değer katan bu değerlerimiz bizi daha güçlü kılar ve bizi  yıkıma değil, yükselişe geçirir.

Milli ve dini bayramlarımız,  gelenek ve göreneklerimiz, kültürümüz de bize değer katan değerlerimizdir. Bunlara da sahip çıkmak ve bunları da sonsuza kadar yaşatmak gerekir. İşte böyle olunca da  güçlü ve sevgi dolu, değerli bir toplum, değerli bir millet oluruz. Bize değer katan değerleri de kalıcı hale getirmiş  oluruz. Kalıcı hale gelen değerler de kuşaktan kuşağa aktarılır ve böylece değerlerimiz hiç bir zaman yok olmamış olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme