‘’Her İnsan Herkes Karşısında, Herkesten Sorumludur.’’ Sözünden Ne Anlıyorsunuz? Yazınız.


‘’Her İnsan Herkes Karşısında,  Herkesten Sorumludur.’’ Sözünden Ne Anlıyorsunuz? Yazınız.

Bu hayatta her insanın belli başlı sorumlulukları vardır. Çünkü sorumluluklardır bizi hayata bağlayan, sorumluluklardır bizim çalışmamızı, alın teri dökmemizi sağlayan . Çalışmak, sorumluluk duygusuna sahip olmak, bir insana yakışan en güzel  davranış şeklidir. Toplum içinde huzurlu ve mutlu olmak için sorumluluk sahibi insan olmalıyız.

Hepimiz, her şey karşısında, herkesten sorumlu olmalıyız. Yani  haktan, adaletten, eşitlikten, insanlıktan, insan haklarından  yana olmalıyız. Çevremizde  maddi imkanı olmayan kişilere yardım etmeliyiz. Zor durumda kalmış insanların elinden tutmalıyız. Hiç kimsenin açlıktan ölmesine izin vermemeliyiz . Yani toplum içindeki sosyal ve toplumsal  sorunlara karşı duyarlı olmalıyız.  Özellikle de şu virüs döneminde işini kaybeden , işsiz kalan, iflas eden çok sayıda kardeşimiz, arkadaşımız olmuştur. Maddi imkanı iyi olan insanlar bu süreçte maddi ve manevi  zorluk  yaşayan kimselere karşı  iş birliği içinde hareket etmelidir. Çünkü o işsiz kalan kimselerin  evinde bekleyen çocukları, eşi, annesi, babası vardır. Bizler de bu korona virüs sürecinde daha duyarlı olmalıyız ve düşenin elinden  tutmalıyız. Zor durumda olanları kendi başına bırakmamalıyız ve onlara moral vermeliyiz, destek olmalıyız. Birlik, beraberlik içinde yaşamalıyız. 

Bir insan haksızlığa uğradığı zaman onun hakkını aramalıyız, onun yanında olmalıyız. Haksızlıklar, adaletsizlikler karşısında sessiz kalmamalıyız. Mazlum insanların her zaman yanında olmalıyız. Bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.  Herkese karşı saygılı olmalıyız.  Topluma örnek bir insan olmalıyız. Güzel ahlaklı, erdemli insanlar olmalıyız. İyi çocuklar yetiştirmeliyiz ve onların da sorumluluk sahibi olmasını sağlamalıyız. Hayvanları korumalıyız, hayvanlar ile ilgili üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Havayı, toprağı, suyu korumalıyız ve bunları kirletmemeliyiz. İnsan gibi bir  hayat yaşamalıyız. Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamalıyız.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme