Ana Ögeler Kış Mevsimi, Baba, Oğul, Tarla Olan Kelimeler İle İlgili Hikaye Yazınız.


Ana Ögeler Kış Mevsimi, Baba, Oğul, Tarla Olan Kelimeler İle İlgili Hikaye Yazınız.

Yine sıcak bir yaz günüydü . Babam tarlada çalışır, annem ona yemek hazırlar , ben de babama yardım ederdim . Evin tek çocuğu olduğum için annem ve babam beni çok sever ve beni tarlada çalıştırmazlardı. Babam sen derslerine çalış oğul, biz ananla  işleri hallederiz derdi. Ben de babamın  bana olan güvenini boşa çıkarmamak için , onlar  tarlada iş yaparken bir ağacın gölgesinde oturur ve derslerime çalışırdım. 

Tarlamızdaki fasulyeler günden güne boy veriyordu. Biz geçimimizi bundan sağlıyorduk. Tarlamız olmasaydı  babamın  başka bir işi olmayacaktı ve o zaman da ailemiz maddi  ve manevi olarak çok zor günler geçirecekti. Bu tarla babama dedemden mirastı. Annem de babama yardım eder ve onu hiç yalnız bırakmazdı. Bir ara ders çalışmaya dalmıştım. Dışarısı çok sıcak olduğu için ağacın altında uyuyakalmıştım. Bir anda annemin çığlığı ile uyandım. Oğlum sakın kıpırdama diye bağırıyordu. Gözlerimi açtığımda yanı başımda kocaman bir yılan belirdiğini gördüm ve korkudan gözlerim kocaman olmuştu. Babam hemen yanıma geldi ve yılanı oradan uzaklaştırdı. Çok  korkulu bir gün geçirmiştik. Babam bana oğlum daha dikkatli ol, uyuma burada dedi. Daha sonra anneme ve babama sarıldım.

Yılandan kurtulduğum için çok şanslıydım. Daha sonra akşama doğru hep birlikte evimize gittik. Günler güner kovaladı ve hasat zamanı geldi. Ektiğimiz fasulyeden çok güzel verim elde ettik. Havalar artık soğumaya başladı ve kış mevsimi de yüzünü göstermeye başlamıştı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme