Sabır İle İlgili Hikaye Yazınız .


Sabır İle İlgili Hikaye Yazınız . 5. Sınıf 93. Sayfa 

Herkes dışarıda gezerken  akşama kadar vakit geçirirken  Ahmet sadece bir iki saat kadar dışarıda vakit  geçiriyordu. Çünkü  bu yıl çok önemli bir sınavı vardı ve o sınavı kazanmak istiyordu . Onun için de elinden geldiği kadar en iyi şekilde çalışmaya devam ediyordu .

Bazen çalışmaktan çok sıkıldığı zamanlar oluyordu , yaptığı denemelerin sonuçlarına baktığında istediği neti yapamıyor ve bu duruma canı sıkılıyordu . Ama yine de pes etmiyordu . Çünkü sabredip bu işi başaracağım ve o sınavı kazanacağım diyordu . Annesi de ona elinden geldiği kadar destek oluyor ve oğlunu mutlu etmeye çalışıyordu . Artık günler iyice yaklaşmış ve sınav zamanı gelmişti . Sabah oldu ve Ahmet kahvaltıyı yaptı . Babası hadi oğlum İstanbul trafiği çok kalabalıktır bugün hemen çıkalım dedi ve sınav yerlerine vardılar . Ahmet sınava girdi . Sınavı çok iyi geçmişti . Çünkü yıl boyunca çok çalışmış ve asla pes etmemişti . Ahmet’in sınav sonuçları açıklandığında Ahmet çok iyi bir puan almıştı ve istediği bölüm olan  Edebiyat Öğretmenliğini kazanmıştı .

Ahmet bu başarısını çalışmasına ve sabırlı olmasına borçluydu . Sabır olduğu zaman başarılamayacak bir şey yoktu aslında .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme