‘’Kalp Kırmak Kolay Kazanmak Zordur. ’’ Sözü İle İlgili Düşünce Yazısı Yazınız.


‘’ Kalp Kırmak Kolay Kazanmak Zordur. ’’ Sözü  İle İlgili Düşünce Yazısı Yazınız.

Hayatta en önemli erdem  gönüller edinebilmek , içimizdeki sevgiyi ve saygıyı topluma yayabilmektir . Bu  elbette kolay bir şey değildir . Çünkü sevmek, saygı göstermek,  gönüllerde yer edinmek emek ister .  İnsanlar ile iletişimde en büyük iletişim eksikliği belki de karşımızdakini dinlemeden hemen   ön yargılı davranmak ve o kişinin kalbini kırmaktır. Çünkü çabuk kırmayı ,incitmeyi iyi biliriz.

Oysa kalp kırmak çok kolaydır .  Çünkü düşünmeden , ağzına gelen her şeyi söyleyen bir kişi hemen bir kalbin yıkılmasına neden olur . Yani bir kalbi üzmüş , incitmiş olur . Asıl  önemli olan  şey kalp kazanmaktır . Sevmektir , sevilmektir . İnsanlara asla incitici sözler söylememektir .   Asil olan insan kimseyi üzmez , kimseye kötü davranmaz . Çünkü böyle kişiler bilir ki  sevmek gerekir insanları Yaradan’dan ötürü . Bunun için insanlara asla kaba davranmamalıyız . Kimseye kötü sözler söylememeliyiz . Sonradan pişman olacağımız ,  keşke yapmasaydım diyeceğimiz cümleleri kimseye sarf etmemeliyiz . İyi bir insan olmalıyız .

İçimizdeki sevgiyi  başkalarına da yansıtmalıyız . Erdemli insan, ahlaklı insan olmalıyız .  Kırmak , dökmek yerine , inşa etmeliyiz . Sevgi ile , güzel konuşma adabı ile iletişim kurmalıyız. Böyle olduğu zaman kırılan kalpler olmaz, kazanan kalpler olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme