Sokak Hayvanlarına Bir Barınak Kurma İle İlgili Hikaye Yazınız.


Sokak Hayvanlarına Bir Barınak Kurma İle İlgili Hikaye Yazınız.

Ayşe Hanım ve kızları çok eskilerden beri evlerinde hayvan bakan bir aile olarak yaşamlarını sürdürmekteydi . Evlerinde olan küçük köpeğe çok düşkün olan  bu aile hayvanları çok seviyordu. Bu sevgi dolu olan, içinde merhamet olan güzel aile, her zaman hayvanlara yardım eder, nerede bir aç hayvan görse ellerinden gelen her türlü yardımı yaparlardı. Onların komşuları olan Mehmet Beyler ise hayvanlardan nefret  ediyor bunun için de Ayşe Hanımlara  kötü davranıyorlardı. Adam  sevginin ne olduğunu bilmediği, her şeye öfkeli olduğu için içinde hayvan sevgisinin olmaması da son derece normaldir tabi. Yine  gün  bir kedi doğum yapmış , Ayşe Hanım ve kızları da bu kediyi ve yavrularını kışın sokak ortasında bırakmamak için  evlerinin alt katına almıştı. Çünkü dışarısı felaket soğuktu. Hava buz gibi ayaz kesiyordu. Doğum yapan ana kedi ise yavruları ile sığınacak bir barınak arıyordu. Anaydı işte hiç bırakır mıydı yavrularını soğukta? Elbette o ana kedi de yavruları için bir yer bulacaktı. Ayşe Hanımların  evlerinde bir yere sahip olmuşlardı artık. 

Bunu duyan Mehmet Bey çok sinirlendi ve buraya hayvanları alıştırıyorlar diye  Ayşe Hanım ile kavga etti .  Daha sonra Ayşe Hanım  evde yokken  Mehmet Bey kediler dışarıdayken onları alıp  ilaçla öldürmek istedi .  Bunu gören Ayşe  Hanım’ın kızı onu  hemen annesine şikayet etti . Ayşe Hanım  gittiği yerden geldi ve Mehmet Bey’e hayvanlara böyle davranmasının çok yanlış olduğunu söyledi. Bunu devam ettirirse  hayvan derneklerine kendisini şikayet edeceğini söyledi . Daha sonra Mehmet Bey de  nereye şikayet edersen et dedi . Ayşe Hanım onu şikayet etti . Hayvan dernekleri Ayşe Hanım’ın baktığı kedilere sahip çıktı . Onu o kötü komşunun elinden kurtarmak için kediler için   çeşitli barınaklar yapıldı . Daha sonra sokak kedileri korumaya alındı . Ayşe Hanım’a da  bir köpek daha hediye edildi . Ayşe Hanım köpeklerini çok sevdi ve onlara her gün güzelce baktı .

Hayvanların yaşaması insanlığın da yaşamasının göstergesiydi alında . Hayvanı sevmeyen insanı hiç sevmezdi . Çünkü hayvanlar bakıma insanlardan daha çok  muhtaçtı . İçinde birazcık şefkat ve merhamet duygusu olan kimse de   vicdanlı olurdu zaten. Artık kediler barınakta büyüyor,  Ayşe Hanım da onları ara ara ziyaret ediyordu.   Kendi büyüttüğü köpek de Ayşe Hanımlara çok alışmış tıpkı bir aile gibi olmuşlardı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme