Çocuğa Küçük Şeylerden Zevk Almasını Öğreten Ona Büyük Bir Servet Bırakmış Olur Özdeyişinin Anlamını Açıklayınız.


Çocuğa  Küçük Şeylerden Zevk  Almasını Öğreten Ona  Büyük  Bir Servet Bırakmış Olur Özdeyişinin Anlamını Açıklayınız.


Bir çocuğa verilmesi gereken  en   önemli  duygu sevgi duygusudur . Anne ve babasından sevgiyi alan , saygıyı öğrenen çocuk ilerde de mutlu olacaktır . Sevgiyi  yaşayan çocuk , küçük şeyler  ile de mutlu olmasını bilecektir . 

Çünkü onun için en temel besin fiziksel gereksinimlerden  sonra, sosyal gereksinimi olan sevgidir .Örneğin; bir çocuk için bir simit ve ayranı ailesi ile birlikte yemek o çocuk için çok değerli bir şeydir . Çocukları mutlu eden çok pahalı kıyafetler ya da çok pahalı oyuncaklar değildir . Çocuğa bunu da öğreten büyüklerdir . İşte bak sana en kaliteli oyuncak aldım demek yerine işte sana oyuncak aldım demek daha doğru olur . Eğer yetişkinler çocuğa bak sana en kalitelisini aldım dediği zaman çocuk artık maddiyata, markaya önem verecektir . Bu da son derece yanlıştır . Önemli olan çocuğunuzu küçük şeyler ile mutlu edebilmektir .

Mesela bir hafta sonu onunla birlikte balık tutmak, yolda gelirken ona bir paket çekirdek almak, soğukta ona sarılmak onu en mutlu edecek şeylerdir. Yani çocuğu küçük şeyler ile mutlu etmeliyiz .    

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme