Kitapların Dünyasında Yaşamak Konulu Bilgilendirici Bir Metin Yazınız. Metnin İçeriğine Uygun Bir Başlık Koymayı Unutmayınız.


Kitapların Dünyasında  Yaşamak Konulu Bilgilendirici  Bir Metin Yazınız. Metnin İçeriğine Uygun Bir Başlık Koymayı Unutmayınız.

Kitaplarla  Dünyayı Yaşamak, Hayata Farklı Yönlerden Bakabilmek

Okumak insanoğluna verilmiş en önemli görevlerden biridir . Çünkü Yüce Allah  kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim’de ilk emir olarak oku  (ikra)  emrini vermiştir . İnsan okuyarak, sorgulayarak, eleştirel düşünme becerisine sahip olarak hayata daha farklı ve daha  geniş bir  açıdan bakmayı öğrenir . Çünkü kitap okumak çok önemli bir uğraştır  ve insana çok büyük faydalar sağlar . Kitapların dünyasında yaşamak, farklı karakterlerin rolüne bürünmek , empati kurmak, eleştirel düşünme becerisine sahip olmak kişinin yaşama bakış açını değiştirir. Kişi  böylece daha yaratıcı ve üretken bir kimse olur.

Her kitap farklıdır . Bunun için her  tür kitapları okumalıyız ve sürekli farklı bilgiler öğrenerek kendimizi yenilemeliyiz . Kitapların dünyasında yaşamalı , kitapların dünyasında hayal kurmalıyız . İnsan okuduğu bir kitap sayesinde çok farklı duygu ve düşüncelere sahip olabilir . Örneğin; empati kurma becerisine sahip olmayan bir insan bu konu ile ilgili bir kitap okuduğunda artık kendine çeki düzen verir ve empati kurma becerisine sahip olur . Farklı ülkelere gitmek istediği halde gidemeyen , farklı kültürleri  görmek istediği halde maddi yetersizlikler yüzünden göremeyen bu amaçlarını, bu hayallerini  kitaplar sayesinde gerçekleştirebilir . Çünkü iyi bir yazar  o ülkeleri , o kültürleri öyle bir güzel anlatır, öyle bir gerçekçi anlatır ki kişi sanki oralara gitmiş kadar olur ve böylece mutlu oluruz.

Kitapların dünyası bizi yeni yerler keşfetmeye yönlendirir. Kitaplarda yaşamak ve onlardan  güzel şeyler öğrenmeniz dileği ile. Kitaplar ile kalın onların dünyasından ayrılmayın.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme