Sevginin İnsan İlişkilerindeki Önemi Nedir ? Açıklayınız .


Sevginin İnsan İlişkilerindeki Önemi Nedir ? Açıklayınız .

Sevgi her insanın tatmak isteyeceği bir gereksinimdir . Küçücük bir bebek bile doğduğunda  ilk olarak annesini ister . Çünkü onu karnında 9 ay boyunca taşıyan annesidir . Bunun için çocuk bunu hisseder ve anne ilgisine ve sevgisine muhtaç olur . Sevgi olursa insanlar arasındaki etki ve iletişim de daha güçlü olur .

Sevginin olduğu yerde hoş görü vardır . Kimse kimseyi dışlamaz . Çünkü sevginin olduğu yerde ön yargı olmaz , insanlık olur , dayanışma olur , birlik ve beraberlik olur . Bunun için sevgi her zaman olmalıdır , yaşamalı ve yaşatılmalıdır . Sevginin olduğu yerde saygı olur . Sevgi içinde büyüyen çocuklar ilerde çevresine  faydalı toplum olur . Sevgi ekilen yerde sevgi olur çünkü . Nefret ekilen yerde ise nefret olur . Dünya gelip geçicidir . Onun için insanlar kötülük düşünmek yerine iyilik düşünmelidir . Sevgilerini paylaşmalıdır . Kardeşçe, dostça yaşamayı öğrenmelidir . Sevgi olduğu zaman , barış ve huzur olur . İnsanlar başarılı olur . Bunun için her zaman herkese sevgi ile bakmalıyız ve saygılı davranmalıyız .

Bir tebessüm etmekten, küçük bir çocuğun başını okşayıp  onu sevmekten bir şey kaybetmeyiz aksine çok şey kazanırız . Çünkü insan kazanırız . İnsan kazanmak, gönüllerde yer edinmek de sevginin daha da yayılmasını sağlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme