Aşılması İmkansız Hiçbir Duvar Yoktur? Sözünü Açıklayınız.


Aşılması İmkansız Hiçbir Duvar Yoktur? Sözünü  Açıklayınız.

İnsan hayatı boyunca çalışmak , bir kazanç elde etmek ister . Çalışarak hem yükselmek , kariyer yapmak  hem de ailesine bakmak , içinde yaşadığı topluma da faydalı olmak ister . Bu süreçte bazen karşımıza aşılmayacak gibi engeller çıkabilir . Artık sabır biter ve tamam başaramayacağız diyerek kaygılı bir şekilde köşemize çekiliriz . Oysa tam da başarıya yaklaşmışken bunu yapmamız bizi  daha da zor duruma sokabilir .

Tabi ki hayatta başarısızlıklar da olacaktır . Fakat önemli olan yılmadan  pes etmeden bu zorluklara katlanmak gerçek başarıyı getirecektir bize . Çünkü önce başarılı olacağımıza kendimizi inandıracağız . İnanmak başarmanın yarısıdır sözü boşa söylenmemiştir . İnanacağız ve azimli bir şekilde , kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz . İşte o zaman başarı kendiliğinden ortaya çıkacaktır . Bu duruma kendimiz bile şaşacağız . Yeter ki pes etmeden, sabırsızca davranmadan çalışmaya ve güçlükleri aşmaya devam edelim .  Aşılamaz hiçbir engel olmaz . Sadece ölümün çaresi yoktur . Çünkü her insan ölümlüdür . Fakat başarısızlığın çaresi vardır. Hiç durmadan sabırla çalışmak ve pes etmemek . Bunun için kendimizi öğrenilmiş çaresizlik içine sokmamalıyız . Yani ‘’Ne kadar çalışırsam çalışayım yine başarısız olacağım zaten.’’  dediğinizde gerçekten de dediğinizi çıkar. Çünkü beyninize bu komutu kendiniz veriyorsunuz ve beyniniz de bunu devam ettiriyor.

Onun için olumlu şeyler düşünün ve olumlu şeyler söyleyin ki başarı hep sizinle olsun. Başaracağım  derseniz başarırsınız. Karşınıza çıkan engelleri, engebeli yolları geçip düzlüğe ulaşmak için durmadan yolunuza devam eden. Karşınıza mutlaka bir sürpriz çıkacaktır ve hak ettiğinize ulaşacaksınızdır. Yeter ki inanç , sabır ve çalışmaktan yana olun.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme