Eğlenmek İçin Kuşu Vuran Çocuğu , Elinde Sapanla Gördüğünüzü Düşününüz. Canlılara Zarar Vermemesi İçin Ona Neler Söylerdiniz ?


Eğlenmek İçin Kuşu  Vuran Çocuğu , Elinde Sapanla  Gördüğünüzü Düşününüz. Canlılara Zarar Vermemesi İçin  Ona Neler Söylerdiniz ?

Çevremizdeki hayvanlara asla zarar vermemeliyiz . Onların da bir canı olduğunu unutmamalıyız . O çocuğu görseydim  ona şunları söylerdim .  Seninle de zevk için oynamak isteyenler olabilir , seni de kuş lastiği ile vurmak isteyenler olabilir , seni de  sevmeyenler olabilir .

O zaman da sana da böyle yapılması gerekir demek  isterdim . Ona kendisini o canlının yerine koysa neler hissederdi diye sorardım . Yaptığı şeyin çok yanlış ve bir o kadar  da vicdana sığmayan bir hareket olduğunu söylerdim . Bu dünya sadece insanlar için yaratılmamıştır . Bu dünyayı yüce Allah tüm canlıların yaşaması için yaratmıştır derdim . Ona neden böyle bir şeyden zevk aldığını sormak isterdim .  Hayvanlara acı vermek  , onlara işkence  yapmak nasıl bir zevkti acaba , bunu sorardım ve bir an önce yaptığı hatanın farkına varmasını sağlardım .  Hayvanlara  zarar vermemesi için onunla iyi bir şekilde konuşurdum .

Onu konuşmalarımla etkilerdim . Aynı şeyleri sana yapsalardı ne hissederdin derdim. Ona hayvan sevgisini aşılardım. 




0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme