Anahtar Kelimeleri Araba, Can, Bıçak, Uçak, Kemer, Karpuz Olan Bir Hikaye Yazınız .


Anahtar Kelimeleri  Araba, Can, Bıçak, Uçak, Kemer, Karpuz Olan Bir Hikaye Yazınız .

Sıcak bir yaz günüydü.  Çocuklar dışarıda oynuyor, komşular muhabbet  ediyordu .  Adana’da oturduğumuz için buralar yazın aşırı sıcak oluyordu . Üstüne bir nem de olunca insanlar evden kaçacak gölgelik yerler arıyordu .  Babam  akşama doğru araba ile eve geldi . Yarın Tekir’e çıkalım on beş gün Tekir yaylasında tatil yapalım , yaylanın mis gibi havasını da içimize çekelim dedi .  Çok mutlu olmuştum . Çünkü yayla havası serin ve  soğuk oluyordu . Mis gibi yaylası  havası  almak insanı uyuşturmuyor aksine dinçleştiriyordu .

O gece mutluluktan fazla uyuyamadım . Sabah oldu , ailece kahvaltıyı yaptık ve yola koyulduk . Babam geceye kadar televizyon izlediği için biraz uykulu duruyordu ama bizi kırmamak için  hemen yola koyuldu . Babam arabayı çalıştırdı . Kardeşim Ali Han ile ablam Aslı ve Murat babama  hadi baba bas gaza diye bağırdık ve  gülüşerek  yola devam ettik . Babam araba ile hızla gitmeye devam ediyordu , tam yaylaya varacaktık ki arabamız kaza yaptı .  Babam uykulu olduğu için emniyet kemerini takmayı unutmuştu . Biz de babama hadi hızlı gidelim dediğimiz için çok üzülmüştük . Hafif sıyrıklar ile kurtulmuştuk kazadan .  Daha sonra hepimiz de hastaneye gittik ve ertesi gün taburcu olduk . Aradan bir hafta geçti ve tekrar  yaylaya gittik . Bu defa hız yapmadı babam , uykusunu da almıştı . Allah’tan o gün canımızdan olmamıştık . Hemen yaylaya vardık . Annem benden bıçak istedi ve koca karpuzu kesti . Hepimize bir dilim verdi . Çok lezzetiydi karpuz .  Yol yorgunluğumuz için hemen çadırın içine girdik ve biraz uyuduk .

Uyandığımda çadırdan dışarı  çıktım ve havada giden uçak seslerine baktım . Uçaklar çok yakından gidiyordu . Uçak görünce çok heyecanlanıyordum . Çünkü ben de ilerde pilot olacaktım . Daha sonra annemler de uyandı ve mangal yapıp yedik . Daha sonra dağlara çıktık,  gezdik, tozduk . Mis gibi bir on beş geçti ve tekrar evimize döndük .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme