Çevrenizde Yardıma İhtiyacı Olan İnsanlar İçin Neler Yapabilirsiniz.


Çevrenizde Yardıma İhtiyacı Olan İnsanlar İçin Neler Yapabilirsiniz.

Her insanın  maddi durumu aynı olmaz . Çünkü her insanın yaşam  koşullar farklıdır . Kimisi yiyecek bir ekmek bile bulamazken kimisi ise baldan usanır . Çevremizde  yardıma muhtaç olan insanlar vardır . Çevremizde yardıma ihtiyacı olan insanlara  evimizdeki yiyeceklerden vermeliyiz , annemiz  bir tencere yemek yaptığı zaman fakir olan komşularımıza da ikram etmeliyiz ve onların da karnının doymasını sağlamalıyız. Her zaman duyarlı insanlar olmalıyız ve nerede bir yardıma muhtaç olan insan görürsek ona yardım etmeliyiz.

Bizim yaşıtımız olan arkadaşlarımız vardır . Onların ayakkabıları , çantaları , kıyafetleri olmayabilir . Babamıza söyleyip onlara da bu  eşyalardan  almalıyız ve böylece iyi  insan olmalıyız . Kendimizi o yoksul insanların yerine koymalıyız ve ona göre hareket etmeliyiz . Örneğin; Afgan ya da Suriyeli bir komşumuz varsa bizim de maddi imkanlarımız iyi ise onlara maddi ve manevi olarak destek sağlamalıyız .  Maddi durumu olmayan öğrenciler için de okulumuzda kampanya başlatmalıyız .  Her zaman yardımsever olmalıyız . İki kap yemek üçüncüye de yeter , dördüncüye de yeter . Bu düşünce ile hareket etmeliyiz . Sadece kendi  isteklerimizi düşünen bencil bir insan olmalıyız . Ben düşüncesi ile biz düşüncesi ile hareket etmeliyiz . Bunlar olduğu zaman dünyada aç ve yoksul kimse kalmaz zaten.

Ailemizle birlikte yoksul  insanlara her türlü yardımı yapmalıyız ve onları da topluma kazandırmalıyız . Onların üzülmemesini ve kendilerini kötü  hissetmemelerini sağlamalıyız . Yaptığımız iyilikleri yüzlerine vurup onları utandırmamalıyız . Yani sağ elin verdiğini sol el bilmemelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme