Üzüntü, Sevinç Korku, Şaşkınlık Ve Mutluluk Kelimelerinden Oluşan Bir Hikaye Yazınız.


Üzüntü, Sevinç Korku, Şaşkınlık Ve Mutluluk Kelimelerinden   Oluşan Bir Hikaye Yazınız.

Abimin askerlik vakti gelmişti artık . 10 gün sonra Mehmet abim  birliğine teslim olacaktı . Annem hem oğlum asker olacak diye gururlanıyor, bir yandan da oğluma hasret kalacağım diye de üzülüyordu. Ana yüreği işte neylersin.  Günler çabuk geçti ve abimin askerlik günü geldi çattı. Biz abim askere gidiyor  artık bir Türk askeri diyerek seviniyorduk . Kardeşlerim ile birlikte en  en büyük asker bizim asker diyerek abimi yukarı attık .  Daha sonra yola çıktık ve terminale doğru  vardık .

Oraya akrabalarımız da gelmişti. Hepsi abimi uğurlamak için  sıraya girmişti. Abim hepsine de sarıldı. Akrabalarımızdan Ayşe Teyze üzülüyor, babam ise onu teselli ediyordu . Ağlama Ayşe Hanım Allah’ın  izni ile geri gelecek mutlu olalım ki o da mutlu olsun dedi . Daha sonra  hepimiz  gülümsedik ve mutlu olduk . Abimin saati geldi ve abim Siirt’e gitti . Birliğine teslim olunca komutanı bizi aradı ve endişe etmeyin  Mehmet asker artık bize emanet dedi. Aradan aylar geçti ve abimi çok özlemeye başladık .  Bir sabah kalktığımda biri beni  gıdıklıyor dur ya uykum var anne diye bağırıyordum. Daha sonra uyandım ki bir de ne göreyim, abim gelmiş. Ben şaşkın şaşkın bakarken abim bana sarıldı ve beni öptü.  Ben de onu öptüm. Daha sonra annemin odasına girdik annem uyandı ve korkarak hayırdır askerlikten mi attılar oğlum ne oldu dedi.

Abim de hayır anacığım size sürpriz yaptım, bir hafta  iznim var dedi. Daha sonra anam sıcak bir  börek yaptı, çay koydu ve ailece yedik. O gün çok mutlu bir gün oldu  benim için. Mutluluktan uçaçak gibiydik ailece.

1 yorum:

Deneme