Dürüstlük İle İlgili Hikaye Yazınız .


Dürüstlük İle İlgili Hikaye Yazınız .

Ayşe annesini küçük yaşta kaybettiği için  babası daha sonra başka biri ile evlenmiş. Ayşe de bu cici anneye anne demek zorunda kalmıştı. Üvey annenin de bir kızı vardı. Üvey anne hep kendi kızı ile ilgileniyor ve Ayşe ile fazla ilgilenmiyordu. Çünkü o kendi kızı değildi. Oysa Ayşe  evdeki tüm işleri görüyor , üvey annesine yardım ediyordu. Üvey kardeşi  Berrak   ise hiçbir iş yapmıyor ve her işi Ayşe’nin üstüne atıyordu. Anne kız bir olup zavallı küçük Ayşe'yi evin her işini yaptırmaya çalışıyorlardı. Sonrada çaylarını güzel güzel içip kıs kıs gülüyordu bu acımasız insanlar.

Bir gün üvey anne olan   Hayriye  Hanım çarşıya gidecekti. Cüzdanını açıp baktığında cüzdanında 20 lirasının olmadığını fark etti. Hem üvey kızına bakarak hem kendi kızına bakarak bu parayı kim aldı dedi. Ayşe korktu ve ben asla hiç kimsenin parasını çalmam dedi. Üvey kız kardeşi de ben almadım dedi.  Daha sonra üvey anne açın bakıyım çantalarınızı şimdi kim doğru söylüyor, kim yanlış söylüyor anlayacağım dedi. Ayşe çantasını açtı ve gözlerine inanamadı. Çünkü 20 lira onun çantasında çıkmıştı. Üvey kardeşi ise ona bakarak sinsi sinsi  gülüyordu. Daha sonra Aliye Hanım Ayşe’ye tokat attı ve onu yere düşürdü. Ayşe hayır ben almadım dese de ona inanmadı. Ertesi gün Aliye Hanım yine pazara çıkacağı zaman , tam cüzdanına doğru yöneliyordu ki kendi öz kızı cüzdandan parayı almış ve Ayşe’nin çantasına koyuyordu. Onu yakaladı ve bunu sen mi yapmıştın geçenlerde de dedi. Kızı utanarak evet dedi. Aliye Hanım Ayşe’ye yaptıkları için çok üzülmüştü. Hemen Ayşe’nin yanına gitti, diz çöktü ve ona sarılarak ondan özür diledi. 

Sen çok dürüst bir kızsın , lütfen beni affet dedi. Ayşe de ona sarıldı ve barıştılar. Daha sonraları da Aliye Hanım çocuklar arasında hiç ayrım yapmadı ve Ayşe’yi de sevdi . Kızına da gereken cezayı verdi ve o da bir daha böyle yanlış bir şey yapmadı. Kendi yaptığı hataları  bir daha yapmayacağına söz verdi. Böylece daha güzel ve daha samimi bir aile oldular. Dürüst olan Ayşe de  her zaman başarılı oldu ve  iyi bir meslek sahibi oldu.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme