Hayalimdeki Öğretmen Konulu Bir Yazı Yazınız .


Hayalimdeki Öğretmen Konulu Bir Yazı Yazınız .

Her   öğretmen değerlidir .  Öğrencileri için  elinden gelen her türlü fedakarlığı yapan öğretmenlerimiz  toplum  yön veren aydın insanlardır. Benim hayalimdeki öğretmenim şu şekilde olmalıdır :  Öncelikle iyi bir insan olmalıdır .  Çocuklara   ilk olarak iyi insan olmayı öğretmeli , daha sonra başarılı olmaları gerektiğini söylemelidir . İçten ve samimi olmalıdır . Yapmacık olmamalıdır . En ufak bir hata yaptığımızda hemen bağırmamalıdır . Çünkü bağıran öğretmenlerden çok korkuyorum ve o zaman yapacağım işi de korkudan yapamıyorum. Çünkü kendime olan güvenimi kaybediyorum.

Hayalimdeki öğretmen öğrencilerine salak , aptal gibi çocuğu rencide edecek  sözler söylememelidir . Arkadaşlarımızın  yanında  bizi rencide edecek söz ve davranışlarda bulunmamalıdır. Bizden mükemmel olmayı beklememelidir.    Öğrenciler arasında ayrım yapmamalıdır . Her öğrencisini değerli görmeli ve her öğrencisini koşulsuz sevmelidir . İnsana insan olduğu için değer vermelidir . Nitelikli , verimli ve üretken olmalıdır . Bize sadece kitaptan  ders anlatmamalı , yeni yeni materyaller hazırlamalı ve ilgimizi böylece daha iyi çekebilmelidir . Öğrettiği bilgilerin kalıcı olması için yaparak yaşayarak öğrenmemize katkı sağlamalıdır .  Hayalimdeki öğretmen öğrencinin kusursuz olmasını beklememelidir.  Bizlerin de  insan olduğunu düşünmeli ve her çocuğa hata yapabilme fırsatı vermelidir . Hata yaptığımız zaman yüzünü asmamalıdır . Yapılan hataları affetmeli ve bizi tatlı bir dille uyarmalıdır .  Bizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamalıdır . Bunun için yeri geldiği zaman bize rehber olmalıdır .

İlgi ve yeteneklerimizin neler olduğunu keşfetmeli ve bizi bu konuda bilgilendirmelidir. Hayalimdeki öğretmen, doğru, dürüst ve güvenilir bir öğretmen olmalıdır . Her öğrencisini kendi çocuğu gibi görmeli ve onun için bize karşı şefkatli olmalıdır v b. 

Tüm kompozisyonlar için tıklayın

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme