‘’Çocuklara,babalarının yeteneklerine göre değil , kendi yeteneklerine göre meslek bulmak gerekir" Sözünden Yola Çıkarak Bir Kompozisyon Yazınız


‘’Çocuklara,babalarının yeteneklerine göre değil , kendi yeteneklerine göre meslek bulmak gerekir"  Sözünden Yola Çıkarak Bir Kompozisyon Yazınız

 Her bireyin  yapabileceği mutlaka bir iş  ya da birden fazla iş vardır . Çünkü her insan doğuştan farklı yeteneklere sahip olarak dünyaya gelir .  Kimileri bu yetenekleri doğrultusunda kendini geliştirir , kimileri ise ilgi alanlarına göre  meslek seçer ve o alanda kendini geliştirmeye çalışır . Her insanın  yapabileceği işler farklı  olduğu için her insan biricik ve değerlidir .

Çocuklara babalarının yeteneklerine göre iş bulmamak gerekir. Çünkü her çocuk farklıdır. Belki çocuğun babasının mesleğine yeteneği vardır fakat o mesleği yapmayı hiç istemiyordur ve o mesleği yapmaktan da asla mutluluk duymayacaktır . Babasının mesleğine ilgisi ve sevgisi varsa zaten o işi zevkle yapacaktır. Bunun  için aileler çocuklara  meslek seçimi konusunda müdahale etmemelidir . Örneğin; ata işimiz bu diyerek çocuğa marangozluk işini zorla yaptırmamalıyız . Önemli olan çocuğun ne istediğidir .  Çocuğun yeteneği eğer spor dalında ise çocuk o alana yönlendirilmelidir .  Keman çalma,  bağlama çalma, ud çalma, piyano çalma vb. ise bu alanlara yönlendirilmeli ve onun sevdiği işi yapması sağlanmalıdır .

Kişi hem sevdiği, hem  ilgi duyduğu hem de yetenekli olduğu bir işi yaparsa o işten çok verim alır ve  hem kendisine hem de yaşadığı topluma faydalı bir birey olur. Yeter ki çocukları sevmediği bir işe  yönlendirmeyelim  ve onları zor bir yolculuğun içine bırakmayalım.

Tüm Kompozisyonlar Burada

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme