Sevgi, Saygı, Yardım Etmek, Cömertlik, Para, Güven, Anlayış Göstermek, Zorda Kalmak, Sadakat İle ilgili Hikaye Yazınız.


Sevgi, Saygı, Yardım Etmek, Cömertlik, Para, Güven, Anlayış Göstermek, Zorda Kalmak, Sadakat  İle ilgili Hikaye Yazınız.

Zor günler geçiriyorduk .  Babam işten çıkarılmış ve işsiz kalmıştı . Babam işten çıkarıldığı için çok üzülüyor ve bize para kazanamayacağı için , bize bakamayacağı için kendisini suçlu hissediyordu . İşten çıkarıldığında babama hiçbir akrabamız yardım etmemişti , hiçbiri babamın yanında olmamıştı . Babam çalışırken, babamın yanında olanlar, onu sevip sayanlar şimdi teker teker yok olmuşlardı .  Babam çalışırken  zorda kalan akrabalarımıza yardım eder, kendisine hata yapanlara bile anlayış gösterirdi , onların ellerinden tutar , onlara para verirdi .   Çünkü benim babam yardım etmeyi  bir insanlık görevi olarak görürdü .

Herkese karşı cömert olmayı severdi . Ama o işten çıkarıldığında hiçbir yakınımız bize yardım etmemişti .  Babam onların bize yardım etmeyişini bile laf etmiyor fakat içten içe de üzülmüyor değildi . Bir akşam oturmuş , annem yemek yapmış yiyorduk . Birden kapı zili çaldı . Kardeşim Leyla anne ben kapıya bakıyorum dedi , babam ise sen dur akşam vakti sen açma yavrum kapıyı , ben açarım dedi . Babam kapıyı açtığında ellerinde büyük bir çiçek destesi olan bir genç vardı karşısında . Babama içeri girebilir miyim Fikret Amca dediğinde babam hala şaşkın şaşkın gencin yüzüne bakıyordu . Tabi buyurun ama nedense tanıyamadım sizi dedi . Genç hemen saygı ile eğilip babamın elini öptü . Beni nasıl tanımazsın Fikret Amca dedi . Ben Murat, hani küçükken elimden tutup beni okutmuştun, bağrına basıp sevmiştin . Her ay bana burs vermiştin dedi . Babam o an duygulandı ve ne kadar büyümüşsün dedi . Murat ben şu an doktor oldum  sayende dedi .  Sana güvendim , sen beni yarı yolda bırakmadın amca dedi . Duydum ki işten çıkarılmışsın ,  senin için elimden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım dedi Murat .  Babam ona sarıldı ve hepimiz çok mutlu olduk . Babam ilk defa  hıçkıra hıçkıra ağlıyordu karşımızda .

İlk defa iyilik ettiği, yardım ettiği bir kişi kendisine sadakatla bağlanmıştı ve onu yarı yolda koymamıştı . Vefanın anlam bulduğu dakikalardı bu dakikalar. Daha sonra hep birlikte oturup yemek yedik, babam ertesi gün  Murat abi sayesinde bir işe girdi  ve mutlu aile tablomuz devam etti.

6 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim sayenizde çok cabuk yaptım ödevimi

    YanıtlaSil
  2. Biz teşekkür ederiz, faydalı olabildiysek ne mutlu.

    YanıtlaSil
  3. güzel ama baya uzun lan fjfjudbfkfhsklf

    YanıtlaSil
  4. Güzel duygularınızı dile getirdiğiniz için biz teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Deneme